Öğrenciler İşe Yerleşecek

Öğrenciler İşe Yerleşecek
11.09.2014
718
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği öğrencilerin bir dönem işletmelerde uygulamalı eğitim almasına yönelik “2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrencilerin İşletmelere Yerleştirme Töreni” yapılacak.

3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri üniversiteye ve iş dünyasına önemli katma değerler sağlıyor. Bu kapsamda SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 17 Eylül Çarşamba günü saat 15.00’de yapılacak törenle iş dünyası ile öğrenciler buluşmuş olacak.

Öğrenci talepleri başladı

İki yılı geride bırakan projede üniversite, iş dünyası ve öğrencilerin memnuniyeti dikkat çekiyor. Sakarya Üniversitesi’nin tüm meslek yüksekokullarında uygulanmasıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 3+1 Eğitim Modeli, üniversitenin lisans programlarında da 7+1 Eğitim Modeli olarak uygulanmaya başlandı. İşletmeler, 2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi için ihtiyaç duydukları öğrencileri üniversitenin “www.muys.sakarya.edu.tr” adresinden talep edebiliyor.

3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli’nde önemli bir rol üstlenen SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptığı açıklamada, bilgiye ek olarak sektörün ihtiyaç duyduğu uygulama becerisine sahip nitelikte mezunlar verdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Sarıbıyık, “Öğrencilerimizin, iş dünyasının beklentilerini karşılayacak bilgi ve uygulama becerisine sahip, nitelikli elemanlar olarak yetişmelerini sağlamak için yola çıktığımız gün ile bugün arasında, özveriyle çalışan personelimiz ve öğrencilerimiz, aynı hedef için daha fazla heyecan duymaktadır” dedi.

Gelecekte farklı projeler de yapılacak

Prof. Dr. Sarıbıyık, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli ile gelinen noktada ortaya çıkan memnuniyet ve istihdam sağlanan öğrencilerin artması ile üniversite-sanayi işbirliğinde gelecekte daha farklı projelerin de gerçekleşeceği inancında olduğunu belirtti. Güz dönemi için düzenlenecek törenle iş dünyası ile öğrencilerin buluşacağını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, öğrencilerin işletmelere yerleştirilme heyecanına bir kez daha tanık olunacağını söyledi. Tüm paydaşlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Sarıbıyık, yeni dönemde tüm öğrencilere başarılar diledi.

11/09/2014 – ST
718 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.