Öğrenciler Ebru Sanatı ile Tanıştı

Öğrenciler Ebru Sanatı ile Tanıştı
28.03.2022
1.554
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı’nın 58. Kütüphane Haftasında tertiplediği “Ebru Sanatı Atölyesi” etkinliği kapsamında öğrenciler ebru sanatını deneme imkânı elde etti.

Unutulmaya yüz tutmuş sanat faaliyetlerini tanıtarak bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Kütüphaneci Şeyma Akın, “Öğrencilerimize hem sanat faaliyetlerini tanıtmak hem de onları bu faaliyetlere dâhil etmek, aynı zamanda kütüphanemizde gerçekleştirilen diğer etkinliklerin de fark edilmesini amaçlıyoruz. Çarşamba günü de “Özgün Baskı Çalıştayı (Cam Baskı) etkinliği düzenlenecek. Merak eden ve denemek isteyen tüm öğrencilerimizi bu etkinliğimize de bekliyoruz.” dedi.

Her Şeyin Başında “Sabır” Geliyor

Ebru sanatının sanıldığı gibi kolay olmadığını ifade eden İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Sümeyye Yaman, “Ebru sanatı dışarıdan bakıldığında çok kolay gibi gözüküyor, kolay sanılabiliyor. Birçok kişi hemen bu sanata dâhil olmak istiyor. Fakat bilinmeli ki, Ebru sabır ile yoğrulan bir sanattır. Bazen teknenin hazırlanışı, malzemelerin kıvamını alması için sabahlara kadar uğraşırsınız. En önemlisi de bir hoca gerekli. Bu sanata gönül vermek isteyen kişi ehil bir hoca bulmalıdır. Ebru sanatında meşk ile ilerlenilir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimiz, Arş. Gör. Sümeyye Yaman’ın yönlendirmeleri ve sohbetler eşliğinde lale, sümbül, papatya gibi çeşitli denemeler gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda Kütüphaneci Şeyma Akın, Arş. Gör. Sümeyye Yaman’a teşekkür belgesi takdim etti.

Haber – Fotoğraf : Furkan Şahin, Furkan Uslu

 


1.554 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.