Öğrenci Niteliklerinin Arttırılması Ortak Hedefler Arasında

Öğrenci Niteliklerinin Arttırılması Ortak Hedefler Arasında
20.12.2017
954
A+
A-

Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık SakaryaGİAD Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Korkmaz’ı ziyaret etti. 3+1 ve 7+1 eğitim modelleri, mesleki eğitim, SakaryaGİAD Öğrenci Temsilciliği konularında paylaşımlarda bulunulan ziyarette öğrenci ve akademisyenlere yönelik işbirlikleri konuşuldu.

Öğrenciler Mesleki Eğitimin ve İş Dünyasının Merkezinde Yer Alıyor

Öğrenci niteliklerinin iş dünyası ihtiyaçlarına göre sağlanmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gerçekleştirilen etkinliklerin ve uygulanan 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerinin önemli çıktılarından birinin öğrenci niteliklerinin arttırılması olduğunu vurguladı. Yapılan işbirlikleri sayesinde öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirebildiklerini belirten Sarıbıyık, her geçen gün gelişen ve değişen hayat dinamiklerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini, bunun da aynı dinamikle ve aynı hızda gelişen süründürülebilir işbirlikleriyle gerçekleşeceğini söyledi.

Öğrenciler Hayatın Dinamiklerini Keşfedecekler

SakaryaGİAD Öğrenci Temsilciliğinin öğrencilerin iş dünyasını daha yakından tanımaları ve mezun olmadan hayatın dinamiklerini keşfetmeleri amacıyla kurulduğunu belirten Gökhan Korkmaz, böyle bir uygulamanın Türkiye’de ilk defa SakaryaGİAD çatısı altında uygulamaya konulduğunu belirtti. SakaryaGİAD yanısıra Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK)’nun da genç nesillerin yetişmesi konusunda hassasiyetle davrandığını ve önemli katkılar sağladığını belirten Korkmaz; “Hemen hemen her ilde faaliyet gösteren GİAD’larımız var ve tümü ile sürekli temas halindeyiz. Bu bağlamda öğrencilerimizi kendi memleketlerinde de STK etkinlikleri içerisinde bulundurma olanağımız var. Bu da ister Sakarya olsun ister farklı iller olsun birlikteliğimizi ve etkinliğimizi daim kılıyor” dedi. Tüm öğrencileri başta SakaryaGİAD Öğrenci Temsilciliği ile olmak üzere tüm STK kuruluşları ile irtibata geçmeleri konusunda bilgilendiren Korkmaz, kapılarının öğrencilere her zaman açık olduğunu ve ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

20/12/2017- HAY


954 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.