Gök Gürültülü

Eserleri Paris’te Sergilenecek

13.11.2018

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. M. Hülya Doğru’nun dördüncü kişisel sergisi “Noms de la Nature” (İsimleri Doğadan), Armand Berberyan’ın küratörlüğünde 15-22 Kasım 2018 tarihleri arasında Paris’te bulunan Galerie du Colombier’de izleyicileriyle buluşacak.

28 eserin yer aldığı sergide, stilize, yarı stilize, natüralist üsluptaki lale, gül ve gelincik çiçekleri sembolik anlamlar içeriyor. Eserlerin zeminleri ebru ve sanatçının kendisinin hazırladığı doğal olarak renklendirilmiş murakkalardan oluşuyor. Klasik tezhip teknikleri, çiçek minyatürlerinde (şükufe)  tarama, tonlama ve halkar teknikleri dahil olmak üzere, geniş bir yelpazede yapılmış. Eserler içinde yer alan, natüralist çalışmalarda doğadaki renklere sadık kalınmış; stilize ve yarı stilize çalışmalar da ise, sarı, yeşil ve beyaz olmak üzere, 3 renk altın kullanılmış.

13.11.2018 – YC