Nano Enerji Anlatıldı

Nano Enerji Anlatıldı
19.12.2019
1.597
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Nano Enerji” konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa SAÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Oğuz Güler konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Mehmet Oğuz Güler, konuşmasında nano teknoloji ve nano enerji uygulamaları hakkında bilgi vererek, öğrencilere bu konuda edindiği tecrübeleri aktardı. Güler, “Nano, bir ölçektir. Gelişen analiz yöntemleri, teknolojinin gelişimi ve nano enerjinin devreye girmesi, daha düşük boyuttaki yapıların ve varlıkların keşfedilmesini sağlamıştır. Günümüzde de yoğun olarak kullanılmaktadır” dedi.

Nanoteknolojinin kullanım alanlarına da değinen Doç. Dr.  Güler, “İmalat sektörü, sağlık sektörü, çevre, havacılık, uzay araştırmaları, biyoteknoloji, tarım ve gıda gibi sektörlerde nanoteknoloji kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde malzemeler hem daha dayanıklı ve güçlü hem de daha hafif ve uzun ömürlü oluyor. Günlük kullanım amaçlı satışta bulunan ürünlerin pek çoğu, nano ölçekli malzeme ve süreçlere bağlı geliştiriliyor” diye konuştu.

Doç. Dr. Mehmet Oğuz Güler, konuşmasının devamında ise nanoteknolojinin çalışma alanları ve geleceği hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

19.12.2019 / Neslihan Açıkgöz


1.597 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.