Müzik İş Hayatında Motivasyonum Oldu

27.02.2019

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğunca (EMK) düzenlenen “18. Endüstri Mühendisliği Günleri”, ikinci gün etkinlikleri ile devam ediyor.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Yüksek Sadakat’ın eski solisti müzisyen Cemil Demirbakan konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Demirbakan, sevilen şarkılarını da seslendirdi.

Mühendislik Fakültesi mezunu olduğunu ve bir süre mühendislik yaptığını belirten Cemil Demirbakan, konuşmasında iş hayatındaki motivasyon kaynaklarından, kariyer hedeflerini belirlerken dikkat edilmesi gerekenlerden, hayatı yöneten temel duygulardan ve hayal gücünün öneminden bahsetti.

“20 yılımızı kötü harcıyoruz”

Paranın iş hayatında bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Demirbakan, iş hayatında çalışırken çevrede destek veren insanların da bulunmasının önemine işaret etti. İş hayatı ve özel hayat ilişkisine de değinen Demirbakan, iş arkadaş çevresinin ve doğru eş seçiminin destekleyici etkisinin özel hayatına ve iş hayatına nasıl yansıdığını açıkladı. Cemil Demirbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsan kim olursa olsun, dünyada nerede hangi pozisyonda çalışırsa çalışsın, yaşı 40 olunca belli bir noktaya geliyor. Günün sonunda herkes sevgiyi, huzuru, ahlakı ve aile sıcaklığını arıyor. İnsan hayatını yöneten iki temel duygunun birincisi endişe ve korku, ikincisi ise sevgidir. 20 yaş ile 40 yaş arasındaki o 20 yılı inanılmaz kötü harcıyoruz. Sağlam bir işim olsun, evim olsun, arabam olsun diyerek popüler kültürün hayatımızı ele geçirmesine izin veriyoruz. Bu 20 yıl bana göre kayıp yıllar. Sizden isteğim, önünüze ne konuyorsa yemekten vazgeçin. Sonra harcanan yılların hayal kırıklıkları çok büyük oluyor.”

“Hayatımda müzik olduğu için nefes alabildim”

Hayatta kariyer dışında da yapılabilecek işler olduğunu söyleyen Demirbakan, “Kariyer konusu hayatımızda sadece tek bir notadır. Hayata dokunabilecek işleri de yapmaya ihtiyacımız var. İşe girmeyin, çalışmayın demiyorum. O da lazım. Ama iş hayatında rüzgârlar adaletsiz esiyor. Ben hayatımda müzik olduğu için nefes alabildim. Müzik iş hayatında da motivasyonum oldu. Mutlaka kendinize bir uğraş bulun. Eğer varsa da bırakmayın. En üretken, en heyecanlı yıllarımızı iyi değerlendirmeliyiz. Mezun olup iş bulmak dışında kendimize başka hedefler belirlemeliyiz. Hayal gücü bilgiden üstündür ve hayal edebilen insan mutlaka bilgiye ulaşır” ifadelerini kullandı.

Demirbakan, konferansın devamında öğrencilere sevilen şarkılarını seslendirdi.

27-02-2019 / M. Tepeli