Mühendislik Fakültesi mezunlarını uğurladı

Mühendislik Fakültesi mezunlarını uğurladı
29.07.2024
1.498
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı mezuniyet töreni, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Tören, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Mezuniyet Töreninde konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar konuşmasında, “Sayın Rektörüm, rektör yardımcılarım, mühendislik fakültemizin çok değerli akademisyenleri ve idari personeli, sevgili genç mühendisler, mezunlarımızın kıymetli aileleri ve mezuniyet coşkumuzu paylaşan tüm katılımcılar: Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, Fakültemizin 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz diyorum.

Sevgili genç mühendisler, bugün burada, Mühendislik Fakültesi olarak mezun ettiğimiz sizlerin gurur ve sevincini paylaşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.Bu güzel törenle birlikte, bilgi ve teknik becerilerle donanmış olarak lisans eğitiminizi tamamlıyor ve geleceğin mühendisleri olarak hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Sevgili genç mühendisler, üniversitede almış olduğunuz eğitimin yalnızca bir başlangıç olduğunu unutmayınız. Hayat boyu öğrenme, gelişme ve yeniliklere açık olma süreciniz devam edecektir. Teknoloji ve mühendislik dünyası hızla değişiyor ve bu değişime ayak uydurmak için sürekli olarak kendinizi yenilemelisiniz. Bu yolda, karşılaşacağınız zorluklar sizi daha da güçlü kılacak ve başarılarınızı daha da anlamlı hale getirecektir. Sizlerin, Ar-Ge ve inovasyonun itici gücü olarak, geleceğin teknolojisini şekillendirecek önemli aktörler olacağınıza, ülkemizin teknolojideki bağımsızlık mücadelesine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyorum.

Mühendislik eğitiminiz sürecinde edinmiş olduğunuz teknik bilgilerinizin yanında; dürüstlük, güvenilirlik, sorumluluk, fedakârlık gibi etik değerler ve liderlik etme, iletişim kurma, ekip olma, çözüm bulma gibi beceriler sizleri başarıya ulaştıran unsurlar olacaktır.  Sakarya Üniversitesi size sadece teknik bilgi ve beceri değil, aynı zamanda karakterinizi ve liderlik potansiyelinizi geliştirmek için de önemli fırsatlar sundu. Şimdi, üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada gururla temsil edecek mühendisler olarak buradan ayrılıyorsunuz. Mühendislik hayatınız süresince karşılaşacağınız mühendislik problemlerinizin çözümüne katkı sunmaya her zaman hazırız. Sizlerden de mezun olduğunuz Sakarya Üniversitemize her platformda mümkün olan desteklerinizi sunmanızı, üniversitenizle bağınızı kesmemenizi bekliyoruz.

Sevgili mezunlarımız, öncelikle, bugünlere gelmenizde maddi manevi her türlü destek ve fedakarlıktan kaçınmayan Ailelerinize, mühendis olarak yetişmenizde büyük çaba harcayan hocalarınıza ve sizlere bu eğitim imkanlarını sağlayan ülkemize vefa borcunuz var. Sizden beklentimiz; çalışma hayatınız boyunca mühendislik etiğine uygun olarak davranmanız, hiçbir şart altında doğru olduğuna inanmadığınız imzalar atmamanız ve mühendislik onurunu daima korumanızdır. Mezuniyetinizin bu kutlu gününde, sizleri ve ailelerinizi yürekten tebrik ediyor ve her birinizin hayatındaki başarıların artarak devam etmesini diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

İstanbul Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan da konuşmasında, ” Kıymetli Rektörüm, Kıymetli Serdivan Belediye Başkanım, Kıymetli Hocalarım, Kıymetli Veliler ve Sevgili Öğrenciler. Bu güzel gününüzde sizlerle birlikte olma fırsatı verenlere kalbi teşekkürlerimi sunar, sizleri saygı ve muhabbetle selamlarım.

Bugün sizler için yorucu bir dönemin sonu, mutlu bir başlangıcın da ilk günüdür. Sizleri yetiştiren ailelerinizin ve hocalarınızın arasında bu mutlu gününüzü, güçlü bir alış ile alkışla tebrik ederim. Bugün dört bölümlük hayat eğrinizin ilk çeyreğini tamamlayıp, iş dünyasına girişin anahtarı olan mühendis unvanı aldığınız ilk gün.50 yıllık uzun bir kariyer yolculuğunu geride bırakan bu ihtiyar abiniz, mutlu gününüzde sadece sizleri kutlamak için değil aynı zamanda, deneyimlerini bölüşmeye gelmiştir.  Her işte olduğu gibi iş dünyasına da adım atmanın ilk şartı niyettir. Niyet veya amaç, niçin sorusunun cevabı olup, niyetimiz, topluma değer katmak olmalıdır. Atalarımız; ‘niyeti değer katmak olanın akıbeti huzur ve mutluluktur’ demişlerdir. Niyet, kariyer yolculuğunuzun esas amacı olup, bu amaca uygun stratejileri uygulayanlar mutlaka hedeflerine ulaşırlar.  Bu yolculuk için çok önemli gördüğüm birkaç stratejiyi sizinle bölüşmek isterim. Bunlar; Sürekli Öğrenme, Network Geliştirme, Deneyim Kazanma, Yumuşak Beceriler, Özgeçmiş Hazırlama, Hatalarınızdan Ders Alma, Özenerek İş Yapma,Sabırlı Olma, Zaman Yönetme, Daima Emreamade Olma ve Kaydetme” dedi.

Fakülte birincisi Burak Okur konuşmasında, “Bugün burada, dört yıl önce çıktığımız bu yolculuğun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hepimiz için yorucu geçen vizeler, finaller ve ödevlerin ardından, mezuniyetimizi kutlamak için buradayız. Ancak bu, öğrencilik hayatımızın sona erdiği anlamına gelmiyor. Çünkü her mühendis, yaşam boyu öğrenmenin önemini kavramış ve bu anlayışı benimsemiş olmalıdır.Günümüzde teknoloji ve bilim hızla ilerlemekte. Türkiye’nin bu teknoloji çağına ayak uydurması, biz genç mühendislerin çabalarıyla mümkün olacaktır. Ülkemizin bağımsızlığını ve kaderini belirleyecek olan insanlar bizleriz. 1924’te Türkiyenin ilk yerli uçağını yapan Vecihi Hürkuş’un torunları olarak, aynı ruh ve hevesle ülkemizi geliştirmek ve kalkındırmak için çalışacağız. Çalışmak zorundayız!

Değerli Konuklar ve Sevgili Arkadaşlarım,

Mühendislik Fakültesini böylesine güzel bir dereceyle bitirmek, benim tek başıma elde ettiğim bir başarı değildir. Bu başarıda ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın da payı bulunmaktadır. En başta, bana her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan, her daim yanımda olan, babama, anneme, ablama, ananeme ve tüm aile büyüklerime buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Üniversite hayatım boyunca güzel anılar biriktirdiğim ve başarımda büyük katkısı olan değerli arkadaşlarım Melisa, İbrahim ve Yasin’e buradan teşekkür ediyorum.

Bizlere alanlarında her türlü bilgi ve deneyimi aktararak bizi başarıya taşıyan, bize anlayışla ve sevgiyle yaklaşan, şehrin ve üniversitenin tüm imkanlarını önümüze seren, en başta Sayın Rektörüme, saygıdeğer hocalarıma ve üniversitemizin tüm idari personeline bütün kalbimle şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Dört yıllık süreç boyunca güzel anılar biriktirdiğim arkadaşlarıma ve  burada bulunan herkese en içten duygularımla gönül dolusu teşekkür ediyorum.Son olarak bize bu cennet vatanı miras bırakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Değerli Büyüklerim, Sevgili Arkadaşlar ve Kıymetli Misafirler,

Bu duygu ve düşüncelerle, arkadaşlarımın mezuniyet coşkusunu yürekten paylaşıyor, her birinin başarısını kutluyorum. Tüm 2024 mezunlarını bir kez daha tebrik ediyor, gelecekteki adımlarında başarı ve mutluluklar diliyorum. Hepinize en iyi dileklerimi sunar, teşekkür ederim” dedi.

Törene, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Adapazarı Belediye Başkan Yrd. Hilmi Kızılcık, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum,  İstanbul Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar, akademisyenler ve öğrenci yakınları katılım gösterdi.

Tören öğrencilerin kep atma törenini ardından sona erdi.

 

 

 
1.498 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.