MUFAM’da Enflasyonun Para ve Maliye Politikasına Etkisi Konuşuldu

MUFAM’da Enflasyonun Para ve Maliye Politikasına Etkisi Konuşuldu
21.04.2022
856
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Muhasebe ve Finans Uygulama ve Araştırma Merkezinin (MUFAM) düzenlediği “Enflasyon Belirsizliğinin Para ve Maliye Politikası Değişkenlerine Etkisi” etkinliğine Doç. Dr. Mehmet Kenan Terzioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Avni Önder Hanedar’ın moderatörlüğünü yaptığı çevrim içi etkinlikte enflasyon ve etkileri konuşuldu. Gelişmekte olan ülkelerin yaşadıkları en önemli ekonomik sorunların başında enflasyon olgusu geldiğini belirten Doç. Dr. Mehmet Kenan Terzioğlu, “Ekonomide fiyatlar genel seviyesinde hızlı, sürekli ve ciddi düzeyde artış olarak tanımlanan enflasyon, sosyal hayatta maliyetlere yol açan istenmeyen iktisat oluşumu olmasına rağmen uygun derecedeki genel fiyat artışlar ise ekonomik faaliyetler üzerinde aslında bir canlandırma etkisi yaratıyor ve ekonominin gelişimine katkı sağlıyor” dedi.

Enflasyon olgusunun fiyat artış hızına ve ülke ekonomi yapılarına göre farklı değerlendirildiğini söyleyen Doç. Dr. Terzioğlu, enflasyonun, ülkelerin ekonomik yapılarına ve fiyat artış hızına göre çeşitli şekillerde değerlendirilebileceğini söyledi.

Enflasyonun belirsizliğinden ve politika değişkenlerinden bahseden Doç. Dr. Terzioğlu, “Enflasyonun gelir dağılımı, kaynak dağılımı fiyat istikrarının bozması dış ticaret açığı yaratması istihdam ve yatırım kenarlarını olumsuz etkilememesi, devlete olan görevi azaltması, tüketici alışkanlıklarının değiştirilebilmesi, vergi gelirlerinin azaltılması gibi birçok olumsuzluğu bulunduğu için olumlu etkisini yeni düşük istihdam olduğu zamanlarda bu olumsuz etkisini gölgelendiriyor.” diye konuştu.

 


856 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.