Mobil Oyun Geliştiriciler için Sektör ve Fırsatlar Konuşuldu

20.02.2020

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Oyun Tasarım ve Geliştirme Topluluğu tarafından “Mobil Oyun Geliştiriciler için Sektör ve Fırsatlar” konulu etkinlik düzenlendi.

Teknolojinin sınırlarını zorlayan oyun geliştiriciler, eğlencenin yanı sıra eğitim, sağlık, savunma, telekomünikasyon, tanıtım, ulaşım gibi pek çok sektörün gelişimine katkıda bulunuyor. SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinde de bu kapsamda mobil oyun sektöründe geliştiricilere yönelik fırsatların konuşulduğu bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Tiplay Oyun Geliştirme Stüdyosundan Mehmet Umut Mergeç ve ekibi eğitimci olarak katıldı. Eğitimciler, etkinliğe katılan öğrencilere mobil oyun geliştiriciliği, hazırladıkları oyunun nasıl ticari sektöre aktarılacağı ve bu alanda nasıl başarılı olunacağı hakkında bilgi verdi. Düzenlenen etkinlikte katılımcılara konuya ilişkin örnek projeler de gösterildi.

20.02.2020/ Onur Işılgan