Medyada Kadın İmgesi Çalıştayı

Medyada Kadın İmgesi Çalıştayı
05.05.2015
568
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin proje ortaklığı ile düzenlenen “Medyada Kadın İmgesi Çalıştayı” 25 Nisan Cumartesi günü Sakarya Elmas Otel’de gerçekleştirildi.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi tarafından Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kocaeli Barosu ve Düzce S.S. Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin proje ortaklığıyla, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Gölcük Kaymakamlığı ise iştirakçi olarak yer aldı.

Medyanın toplum psikolojisinde ve sosyal dönüşümde belirleyici bir konumda oluşu, toplum nezdindeki etkin rolünün bilinciyle “medyada yer alması ve gelişmesi istenen kadın imgesi”  konusunun masaya yatırıldığı çalıştay, akademisyenler ve STK temsilcileri başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya, Kocaeli ve Düzce ilerinden davet edilen Kadın odaklı çalışan STK Temsilcileri, Kocaeli, Sakarya ve Düzce Üniversitesi akademisyenleri, sosyal hizmet uzmanları, hukukçular, iletişimciler, yazılı ve görsel basın kuruluşu temsilcileri tarafından, medyanın çizdiği “kadın” imgesi ortak bir platformda tartışıldı.

Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde yürütülmekte olan “Güvenli Bir Hayat Var!” projesi, “Kadına Yönelik Şiddetle (KYŞ) Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından destekleniyor.

Proje ile Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadeleyi gündemine alan Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitelerinin güçlendirilmesi, STK’lar arasında yerel ve bölgesel işbirliğinin teşvik edilmesi ile toplumsal cinsiyet tabanlı şiddetle mücadele konusunda yürütülen hizmetlerin iyileştirilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilincin artırılması ve toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratılması hedefleniyor. 

Çalıştay sonrasında hazırlanacak olan raporlar, düzenleyici ve denetleyici kurullarla, medya ve basın kuruluşları ve kamuoyuyla paylaşılacak.

05/05/2015 – YC
568 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.