Gök Gürültülü

Malezyalı Öğrenciler İlahiyat Fakültesinde Eğitim Alacak

18.01.2018

Malezya’nın önde gelen üniversitelerinden Malaya Üniversitesi’nden 14 öğrenci Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geldi.

Malezyalı öğrenciler, Sakarya Üniversitesi ile Malaya Üniversitesi arasında imzalanmış olan protokol çerçevesinde İlahiyat Fakültesinde iki haftalık bir eğitim programına tabi olacaklar.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın katılımıyla düzenlenen açılış töreni ile başlayan programda, öğrencilere fakülte öğretim elemanları tarafından Arapça ve İngilizce dersleri verilecek. Programda İslam Düşüncesi, İslam Hukukuna Giriş, Hadis Istılahları, Kur’an’ın Ana Kavramları gibi dersler yer alacak.

Öğrencilerin fakültede bulunacakları iki hafta süresince Sakarya’nın tarihi ve turistik yerlerine ziyaretlerde bulunmaları ve bu şekilde Sakarya’yı ve Sakarya kültürünü yakından tanımaları planlanıyor.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 8 öğrenci de geçtiğimiz öğretim yılında Malaya Üniversitesine gitmiş ve İslam Araştırmaları Akademisinde öğrenim görmüşlerdi.

18-01-2018 / ST