Kuşların Göçü Sergisi Açıldı

19.10.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mine Taylan’ın “Kuşların Göçü” isimli kişisel tekstil sergisi , Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde 16 Ekim Pazartesi günü açıldı.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Tahsin Turgay’ın açılışını yaptığı sergiye,  Dekan Yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru, Doç. Dicle Öney, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Prof. K. Didem Atiş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yoğun bir ilgiyle karşılanan kadife kumaş üzerine baskı tekniğinin kullanıldığı sergide; Anadolu halı ve kilimlerinde kullanılan kuş motiflerinin dijital ortamdan tekstil yüzeyine göçü ile yeniden biçimlenmesi konu edilmektedir.

10 eserden oluşan sergi, 25 Ekim tarihine kadar sergilenmektedir.