Korona Virüsün Türk ve Dünya Futboluna Etkisi

Korona Virüsün Türk ve Dünya Futboluna Etkisi
17.03.2020
4.307
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi ve Spor Yazarı Öğr. Gör. Erdal Hoş, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsünün futbola olan etkilerini değerlendirdi.

“Dünya futbolu son 70-80 yılın en ciddi tehlikesiyle karşı karşıya”

Küresel bir salgın olan Korona virüsünün hayatın her alanını tehdit ettiğini belirterek sözlerine başlayan Öğr. Gör. Erdal Hoş, “Futbol da bu tehditten bağımsız değil, dünya futbolu son 70-80 yılın en ciddi tehlikesiyle karşı karşıya. Futbol müsabakalarına en son İkinci Dünya Savaşı’nda ara verilmişti. Şimdi ikinci bir krizle karşı karşıyayız. Böyle durumlarda futbola pek ara verilmez. Çünkü futbol, toplumsallığı çok güçlü bir oyundur. Dolayısıyla futbol krizlerden, hatta küçük çaplı savaşlardan bile pek etkilenmez. Tıpkı Suriye ve Irak Milli takımlarında olduğu gibi” dedi. Korona virüsünün ciddi bir salgın olduğuna dikkat çeken Erdal Hoş, “12 Eylül darbesinde dahi ligler sadece bir hafta ertelendi. Çünkü oyunun sürdürülebilmesi arzulanmaktaydı. İlk etapta seyircisiz oynamayla başlayan bu süreç, muhtemelen bir ay ya da daha fazla ertelenmeyle sonuçlanacaktır. Çünkü karşılaşmalar seyircisiz olsa dahi takımların seyahatleri bile problemli bir husus olacak. UEFA’nın Salı günü yapacağı toplantı sonrası bir ay gibi bir erteleme bekliyorum” şeklinde konuştu.

“Önümüzdeki süreçte futbol ekonomisinde bir küçülme söz konusu olabilir”

Futbol ile ilgili ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Erdal Hoş, “Futbolun hem toplumsal hem de ekonomik boyutu var. 2000’lerden sonra futbol halk oyunu olmaktan çıktı ve çok ciddi bir endüstriye dönüştü. Seyircisiz karşılaşmaların, ertelemelerin, Avrupa Şampiyonası’nın akıbetinin belli olmamasının ekonomik boyutu var. Bu durumun futbol ekonomisini önemli ölçüde etkileyeceğini öngörmek mümkün, umarım kulüplerimizde bu duruma hazırdır” dedi. Önümüzdeki süreçte futbol ekonomisinde küçülmenin söz konusu olabileceğini dile getiren Hoş, “Avrupa kulüpleri de ciddi oranda etkilenecektir. Dünyada hayatın her alanı ne kadar etkileniyorsa futbol da o kadar etkilenecektir. Hatta daha fazla etkilenecektir. Çünkü toplumsallığı çok güçlü bir oyun” ifadelerini kullandı.

Haberin detayları için tıklayınız

17.03.2020 / Behlül Koçdemir
4.307 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.