Kırgızistan’da Dini Durum ve Din Eğitimi

09.05.2017

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında Kırgızistan’da Dini Durum ve Din Eğitimi” isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında Mültekâ Lugati’d-dât öğrenci topluluğunun katkılarıyla, Prof. Dr. Suat Cebeci “Kırgızistan’da Dini Durum ve Din Eğitimi” başlıklı konferans verdi.

Kırgızistan’ın tarihine ve kültürel özeliklerine değinen Prof. Dr. Cebeci, Kırgızistan’da müftülüğe ve eğitim bakanlığına bağlı din eğitimi veren kurumlar hakkında slaytlar eşliğinde bilgi verdi. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kırgızistan’daki din eğitiminin gelişmesine ve buradaki İlahiyat Fakülteleri’nin kaynak eser teminine önemli katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Cebeci, İlk başlarda lâik bir devlet olması nedeniyle Kırgızistan’da din eğitimine sıcak bakılmadığını ancak bu durumun zamanla aşıldığını ifade etti.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Prof. Dr. Cebeci’ye hediye takdimiyle sona erdi.

09.05.2017 – YC