Kilitler Kırılıyor Kütüphaneler Uyanıyor

03.05.2016

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri ”Kilitler Kırılıyor Kütüphaneler Uyanıyor” isimli sosyal farkındalık projesi başlattı.

Sakarya Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet öğrencileri Melike Çetinkaya, Emine Çünkioğlu, Büşranur Çevik, Ali Güler ve Beyza Toklu tarafından” Kilitler Kırılıyor, Kütüphaneler Uyanıyor” isimli sosyal farkındalık projesi başlatıldı. Proje modernleşen dünyada unutulmaya yüz tutmuş kütüphane kültürünü  canlandırarak insanlara okuma alışkanlığını yeniden kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında Sakarya’nın Hendek İlçesi’nin Soğuksu Köyü’nde kullanıma kapatılmış kütüphane tekrar köy halkıyla buluştu. Kütüphanenin açılışında her çocuğa bir kitap hediye edildi ve ardından ” Kitap Okuma Şenliği” gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr Mehmet Zafer Danış’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projeyle Türkiye genelinde kilit vurulmuş kütüphanelerin tekrar canlandırılması hedefleniyor.

03/05/2016