Kedimce Resim Sergisi Açıldı

26.10.2018

Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. Gülay İnce ve Mehmet Tekirdağ tarafından hazırlanan “Kedimce” adlı resim sergisi açıldı.

SAÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. Gülay İnce ve Mehmet Tekirdağ’ın kedi alfabesinden yola çıkarak hazırladıkları sergi, 24 Ekim Çarşamba günü Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Sergide Mehmet Tekirdağ’ın üç buçuk yıl süren, kedilerin hareketleriyle kadim alfabeler arasındaki benzerliklere dayanarak 32 harften oluşturduğu kedi alfabesine yönelik eserler yer alıyor.

Sanatseverleri insanlığın yazıyı ilk kullanmaya başladığı dönemlere kadar götüren “Kedimce” sergisi, 2 Kasım Cuma gününe kadar STMF Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

26-10-2018 / ST