Katkı Payı-Öğrenim Ücretinin Yatırılması

Katkı Payı-Öğrenim Ücretinin Yatırılması
13.08.2017
1.965
A+
A-

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 2017 – 2018  EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME TAKVİMİ VE GENEL AÇIKLAMALAR

LİSANS / ÖNLİSANS

YENİ KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLER (2017 ÖSYS): 05 EYLÜL – 13 EYLÜL 2017

YATAY GEÇİŞ YAPACAK ÖĞRENCİLER: 11 EYLÜL – 20 EYLÜL 2017

KAYIT YENİLEME VE DERSE YAZILMA: 05 EYLÜL – 13 EYLÜL 2017

MAZERETLİ DERSE YAZILMA YAPACAK ÖĞRENCİLER: 18 EYLÜL – 22 EYLÜL 2017

LİSANSÜSTÜ

KAYIT YENİLEMESİ YAPACAK  (TEZLİ+TEZSİZ) ÖĞRENCİLERİ: 05 EYLÜL – 13 EYLÜL 2017

MAZERETLİ DERSE YAZILMA YAPACAK (TEZLİ+TEZSİZ)ÖĞRENCİLERİ : 18 EYLÜL – 22 EYLÜL 2017

GEREKÇELİ DURUMLARDA KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ İADE İŞLEMLERİ (DERSLERİN AÇILMAMASI-KAPATILMASI, DERSLERE KAYIT YAPTIRMAMA V.B.):   SON TARİH: 30.11.2017

KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

  • Öğrencilerimiz; Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemelerini GARANTİ BANKASININ Bütün Şube Veznelerinden, Garanti İnternet Bankacılığı ve Garanti ATM’lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından TC Kimlik Numaraları ile Yapabileceklerdir. Öğrencilerimizin Üniversitemizde Önlisans, Lisans veya Lisansüstü olarak öğrenciliği olabildiğinden TC numarasından sonra eğitim almak istedikleri programa ait öğrenci numarasını seçerek borcu/borçları ödeyecektir. Ayrıca Tahsilatlar Türkiye Genelinde PTT Aracılığı ile Yapılabilmektedir. (PTT’den Yapılacak Ödeme İşlemlerinde İşlem Başına 2,50.-Tl.Hizmet Bedeli Tahsil Edilecektir.)
  • DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri ile Bağlantılıdır. Yeni Kayıt ve Kayıt yenilemesi yapacak Öğrenciler Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemelerini (Normal program süresi içerisinde yer alan Birinci Öğretim öğrencileri hariç), Tahsilat İşlemleri başlangıcından Derse Yazılmaların Son Gününe kadar Yapabilirler. Derse Yazılma İşlemlerinden sonraki yapılan/yapılacak ödemeler ise sadece MAZERETLİ KAYITLAR için geçerlidir. Öğrenciler MAZERETLİ KAYIT DÖNEMİNDE; ÖNCE Derse Yazılma ONAYINI BÖLÜMLERİNDEN aldıktan sonra (ikinci maddede belirtildiği üzere) Katkı Payı/Öğrenim Ücretini Yatırabilirler.
  • DERSE YAZILMALARIN BAŞLADIĞI TARİHE kadar Katkı Payı/Öğrenim Ücretini yatıran öğrenciler DERSE YAZILMALAR AÇILDIĞINDA Ders Seçimlerini yapabilirler. DERSE YAZILMA TARİHLERİ İÇERİSİNDE veya MAZERETLİ OLARAK Sonradan Derse Yazılma Yapacak öğrencilerin ödemeleri ise BANKA’dan on-line olarak geldiğinden, ders kayıtlarını hemen yapabileceklerdir.
  • 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 46. maddesi öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretlerine ilişkin mevzuatı düzenlemekte olup kanuna www.yok.gov.tr adresinden ulaşılabilir.
  • Katkı payı/öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrenciler için; “… Öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri, ilgili dönem başlarında kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenir. Süresi içinde katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyenler ile mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Kayıt yaptırmadığı için öğrencilik haklarından yararlanmayanlar, daha sonraki dönemlerde kayıt yaptırmaları halinde, öğrencilik haklarından yararlanmadığı döneme ait katkı payı/öğrenim ücreti ödemez…”
  • Katkı Payı tanımı birinci öğretim programları öğrencileri için, Öğrenim Ücreti tanımı ise ikinci ve uzaktan öğretim programları öğrencileri için kullanılır.
  • Katkı payı/Öğrenim ücreti banka dekontlarının öğrencilik bitimine kadar saklanması önerilir.

KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına ait katkı payları Bakanlar Kurulu tarafından henüz belirlenmediğinden yayınlanmamıştır.

Geçen yıllara ait miktarları görmek için tıklayın
1.965 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.