Katar’ın Dünya Siyasetindeki Yeri Konuşuldu

Katar’ın Dünya Siyasetindeki Yeri Konuşuldu
09.01.2023
1.483
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) ve Bilgi Kültür Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen ORMER Kitap Konuşmalarının dördüncüsüne Dr. Samet Yüce konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına doktora tezinden dönüştürdüğü kitabından bahsederek başlayan Dr. Samet Yüce kitabında Katar’ın Arap Baharı sonrasındaki politik davranışlarını incelemeyi amaçladığını açıkladı. Kitabının bölümleri ve içeriğinden bahsederek Arap Baharı’nın bölgedeki diğer ülkelere de bir sıkılık getirdiğini ve liderlerin politik pozisyonlarını korumaya çalıştıklarını aktardı. Arap Baharı’nın bölgeye birçok etkisi olduğuna değinen Dr. Yüce, Arap Baharı ile Katar’ın bağımsız politikalar ve proaktif davranışlarla gücünü sağlamlaştırdığını ifade etti.

Konuşmasında Dünya Kupası’na Katar’ın ev sahipliği yapmasına da değinen Dr. Yüce, Katar’ın bu durumla göz önünde olduğunu belirtti. Daha öncesinde Katar’ın yükselişinin engellenmeye çalışıldığını fakat Katar’ın ekonomik gücü ve ittifakları sayesinde bu durumla başa çıktığını aktaran Dr. Yüce, Katar’ın günümüzde bölgesel ve uluslararası arenada etkili bir oyuncu konumunda olduğunu vurguladı.

Etkinliğin devamında Türkiye-Katar ilişkileri konuşularak katılımcıların konu ile ilgili merak ettiği sorular cevaplandırıldı.

Haber-Fotoğraf: Furkan Özcan-Furkan Uslu


1.483 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.