Ayırt Edici Özelliğiniz Olsun

19.12.2019

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Araştırma Topluluğu (ÇEKAT) tarafından “Kariyer Rehberi” konferansı düzenlendi.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinde etkinliğe Profesyonel İnsan Kaynakları Derneği (PİKDER) Başkanı Emre Uğur, Eğitimci-Yazar Ali Cömert ve Türk-Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Olcay Meriç konuşmacı olarak katıldı.

“Ayırt edici özelliğinizi yaratın”

PİKDER Başkanı Emre Uğur, konferansta kendi kariyer yolculuğundan bahsetti. Uğur, “Özel sektörün birinci kuralı öz güven ve iletişimdir. Özgüveninizin olabilmesi için de bilginiz olacak. Siz ön yargılarınızı kırmalı ve hallerinizi iyi şekilde belirlemelisiniz. Bizler sizden daha çok yaşayarak tecrübe ettiğimiz, sizlerden fazla hata yaptığımız için bize soracağınız sorular sizin kariyeriniz için önemli sorulardır. İşe alınacak insanlardan kendinize ayırt edici özellik yaratmalısınız. Yabancı dil olsun, eğitimler olsun, ancak belli alanlarda kendinizi geliştirerek ayırt edici özelliğinizi yaratırsınız” diye konuştu.

“Perspektifinizi değiştirin”

Eğitimci-Yazar Ali Cömert de kaymakam olmak isteyenlere kaymakam olabilmek için neler gerektiğini ve görevlerini anlattı. Cömert, “Bugün sizin fikrinizi değiştirmeye geldim. Çünkü faydalı olabilme adına ne kadar çok kitleye ulaşırsak bize fayda o kadar çok artar. Hayaliniz küçük olmasın. Bir avukat kadar hukuk biliyorsunuz, ekonomist kadar iktisat biliyorsunuz, insan kaynaklarında çalışacak kadar uzmansınız, ama mezun olduğunuz zaman girdiğiniz sınavlar yetmiyormuş gibi önünüze bir duvarlar sürüsü daha çıkabilir. Bunları değiştirecek olan sizlersiniz. Biraz perspektifinizi değiştirin, farklı düşünün” ifadelerini kullandı.

Türk-Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Olcay Meriç ise konuşmasında sendikalardan ve Türk-Metal Sendikası’nın neler yaptığından bahsetti. Meriç, sendikanın tanımını yaparak, sektörlerden alıp çalıştırdıkları uzmanlar konusunda bilgiler verdi.

Konferans soru cevap şeklinde devam etti.

19-12-2019 / Mehmet Özberk