IVU Traffic Technologies’ten SAÜ’ye Ziyaret

IVU Traffic Technologies’ten SAÜ’ye Ziyaret
07.02.2013
873
A+
A-

Toplu ulaşım sistemleri ile ilgili dünyanın önde gelen şirketlerinden IVU Traffic Technologies AG, SAÜ Teknokent’i ziyaret etti.

Toplu ulaşım sistemleri ile alakalı araç ve rota planlama, bakım yönetimi, filo yönetimi ve yolcu bilgilendirme sistemleri gibi konularda Almanya ve dünyanın önde gelen şirketlerinden IVU Traffic Technologies AG adına yönetim kurulu üyesi Helmut Bergstein, uluslararası satış direktörü Robert E.A. Mulder ve Türkiye Satış Müdürü Oytun Arslan’dan oluşan heyet Türkiye’de bir ar-ge ofisi açmak niyetiyle Sakarya Teknokent’i ziyaret etti.

IVU Traffic Technologies AG yönetim kurulu üyesi Helmut Bergstein, Türkiye’deki ulaşım konusundaki hızlı tren, Marmaray gibi devlet yatırımlarını ve büyük şehirlerdeki toplu ulaşım sistemleri için  yapılan yatırımları ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini; IVU olarak Türkiye’nin yerel ihtiyaçlarına uygun ürünler geliştirebilmek ve bölge pazarında aktif rol oynayabilmek için Türkiye’de bir ar-ge ofisi açma niyetinde olduklarını belirtti.  Bergstein, Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Güler ile geçmişte bir çok ortak proje yaptıklarını ve onun vasıtasıyla da ar-ge ofisini Sakarya da açmak ile ilgili düşünceleri olduğunu ekledi.

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Tunahan Kırktepeli heyete Sakarya Teknokent, teknokentlerde sağlanan destek ve muafiyetler, üniversitemizin imkanları ve böyle bir ofisin neden Sakarya’da açılması gerektiği ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

IVU heyeti, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Tunahan Kırktepeli, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Güler ve İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Başkanı Hüsnü Gürpınar’ dan oluşan grup Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı odasında ziyaret ettiler.

Rektör Prof. Dr. Elmas, Teknoloji Geliştirme Bölgesine yabancı firmaların yatırım yapmalarını arzu ettiklerini bunun başta üniversitemiz ve daha sonrada bölgemiz adına olumlu etkilerinin olacağını belirtti.

Heyet daha sonra Sakarya Teknokent’ in yeni kompleks inşaatını gezdi.

07/02/2013 – YC


873 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.