İş’te Gelecek Konferansı

İş’te Gelecek Konferansı
27.12.2019
2.319
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu tarafından “İş’te Gelecek” adlı konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansa UPS İstanbul Anadolu Yakası ve Batı Karadeniz Bölge Müdürü Murat Şahin, Volkswagen Dijital Pazarlama ve Etkinlik Yöneticisi Levent Can Özokutucu, Kurmel Group Mali İşler Birimi Yöneticisi Asaf Kirazoğlu ve Tesla Motor Kıdemli Dijital Modelleyici Aybars Turan katıldı. İş dünyasında başarıya ulaşmış isimler, konferansta öğrencilere yaptıkları işlerden ve tecrübeleri hakkında bilgiler verdiler.

Konferans UPS İstanbul Anadolu Yakası ve Batı Karadeniz Bölge Müdürü Murat Şahin’in konuşmasıyla başladı. İş hayatındaki aşamalardan ve dönüm noktalarından bahseden Şahin, sadece bir noktaya odaklanmamak gerektiğine, bu sırada çevrede neler olup bittiğini gözlemlemenin ve fırsatları değerlendirmenin önemine değindi. Şahin, kariyerinde şu anda bulunduğu noktaya geldiği süreci anlatarak, öğrencilere ve mezunlara yönelik staj ve işe alım sürecini incelikleriyle birlikte paylaştı.

Volkswagen Dijital Pazarlama ve Etkinlik Yöneticisi Levent Can Özokutucu, sosyal medya, kişiselleştirilmiş reklam, dijital reklam, dijital pazarlama konularına değindi. Doğuş grubunda yaptığı faaliyetlerden, dijital pazarlama ve yönettiği reklamlar üzerine olan çalışmalarından örnekler veren Özokutucu, edindiği tecrübeleri öğrencilere aktardı. Özokutucu, “Kendi sınırınızı siz koyabilirsiniz. Çalışmadan başarı olmaz” şeklinde konuştu.

Kurmel Group Mali İşler Birimi Yöneticisi Asaf Kirazoğlu, Fikir İle Gelecek Öğrenci Topluluğuna tebriklerini sunarak konuşmasına başladı. İş hayatına genç yaşlarda bir depoda çalışmaya başlayarak atıldığını söyleyen Kirazoğlu, farklı ülkelerde ve ortamlarda insanlarla tanıştığını ve böylece hayatında büyük bir tecrübe edindiğini söyledi. Sunumunda öğrencilere kitap tavsiyelerinde bulunan Kirazoğlu, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Son olarak Kıdemli Dijital Modelleyicisi Aybars Turan, San Francisco’dan canlı bağlantı ile konuşmasını gerçekleştirdi. Dil öğrenmek için Amerika’da üç aylık bir yaz sürecini uzatıp orada hayatına devam ettiğini söyleyen Turan, çeşitli bölümlerde çalıştığını ifade etti. Öğrencilere yurt dışında staj imkânlarını değerlendirmeleri konusunda tavsiyeler veren Turan, konfor alanının dışına çıkmayı başarmış birisi olduğunu, bir teklif sayesinde şu an büyük işler yaptığını anlattı. Turan, düzenli bir hayatının olmasını sağlamaya çalışırken kendinden ödün verdiğini ve bunun şu anki konumunda önemli bir katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

27.12.2019 / Neslihan Açıkgöz – Merve Kurtulan


2.319 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.