İşsiz Kalmanın Garantili Yolları Nelerdir?

İşsiz Kalmanın Garantili Yolları Nelerdir?
14.03.2019
1.307
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) etkinlikleri kapsamında “İşsiz Kalmanın Garantili Yolları” başlıklı konferans düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa yazar Hakan Turgut konuşmacı olarak katıldı. Hakan Turgut, konferansta kariyer planlama, özgeçmiş yazma ve mülakat tekniklerinin doğru bilinen yanlışları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

En etkili öğrenme yöntemlerinden bahseden Turgut, bu kısımda öğrencilerle interaktif uygulamalar yaptı. Büyük işletmelerin giderek büyüdüğünü, küçük olanların ise yok olmaya başladığını belirten Turgut, konuyu ulusal ve uluslararası firmalardan verdiği örneklerle açıkladı. Okulların bireyleri iş hayatına hazırlamadığını, sadece akademik olarak hazırladığını söyleyen Turgut, “Eğer mezun olup diploma aldıktan sonra iş aramaya başlarsanız, kesin işsizsiniz. Bir diğer işsiz kalma yolu online iş başvurularıdır. İnternet üzerinden yapılan başvurularda çok fazla şansınız yok. Deneyin, ama yüzdelerle olasılıklarla seçilmeniz zordur” ifadelerini kullandı.

“Torpili değil referansı kullanın”

İş ahlakına sahip olmanın önemine vurgu yapan Turgut, “Ahlakı düzgün olmayan insanın iş bulması, bulsa da orada kalması çok zor. Örneğin bir işi istiyorsanız, torpille değil referans ile başvurun. Torpille referans arasında ince bir çizgi vardır. Bu çizgi, kazancınızın helal ya da haram olması ile belirlenir” dedi.

Referans istenirken kelimelerin gücünden yararlanılması gerektiğini söyleyen Hakan Turgut, “Referans istendiği zaman o kişiye yardımcı olması ve danışılması için istekte bulunulursa, insanlar kayıtsız kalmayacaktır. Bunun sonucunda bir iş sahibi olunabilir. Kendimize ait bir özgeçmişimizin olması gerekir. Kopyala yapıştır özgeçmişlerle yine işsiz kalırsınız” diye konuştu. Turgut, öğrencilere doğru ve verimli özgeçmiş hazırlama yöntemlerini de uygulamalı olarak gösterdi.

Konuşmasının devamında işverenin personel ararken tercih ettiği yollardan bahseden Turgut, kariyer yapmak için gerekenleri, önümüzdeki seçeneklerin neler olduğunu ve bir mülakatta işe kabul edilmenin kurallarını anlattı. İşleri diplomaların değil yeteneklerin yaptığını belirten Turgut, bir işe başlamanın tek yolunun harekete geçmek olduğunu söyledi.

14/03/2019- Melek Tepeli


1.307 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.