Rüzgarlı

İşletme Yönetimi ve Parakende Semineri

11.12.2017

Sakarya Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine yönelik sektörle buluşma etkinlikleri kapsamında “işletme yönetimi ve perakende” konulu seminer düzenledi.

Kent, First, Falım, Milka, Toblerone ve Oreo gibi markaları bünyesinde barındıran Mondelēz International firması, Sakarya Meslek Yüksek Okulunda İşletme Yönetimi ve Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi öğrencileriyle bir araya geldi.

Seminerde İstanbul Anadolu ve Kocaeli Bölge Müdürü Fatih Yaldız şirketin tanıtımını yaptıktan sonra bünyelerinde barındırdıkları markalardan bahsetti. Yaldız, Hızlı Tüketim sektörünün önemli oyuncusu olan markalarının Dünya ve Türkiye pazarlarındaki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.  Fatih Yaldızın ardından İnsan Kaynakları Uzmanı İlkay Tan insan kaynaklarının ne iş yaptığından bahsetti. İnsan Kaynaklarının ne olduğunun ve öneminin halen yeteri kadar bilinmediğini vurgulayan Tan, öğrencilere İnsan Kaynaklarının önemini anlattı. Daha sonra işe alım sürecinde nelere dikkat ettikleri de vurgulayan Tan, öğrencilere iş başvuruları ve görüşmelerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgi vererek eğitimi tamamladı.

11/12/2017