İşletme Fakültesi’nde Akreditasyon Heyecanı

İşletme Fakültesi’nde Akreditasyon Heyecanı
31.07.2018
2.950
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, İşletme Okulları Geliştirme Derneği (AACSB) akreditasyonu konusunda en kritik adımını tamamlamanın ve akreditasyona yaklaşmanın heyecanı yaşanıyor.

İşletme Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yaklaşık 3 yıldır Dünyanın en prestijli okullarını dikkate alarak; stratejilerimizi, yönetim tarzımızı, işbirliklerimizi, yatırımlarımızı ve elbette eğitim programlarımızı uyumlaştırmaya çalıştığımız akreditasyon sürecinde en ktirik adımı başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İş Dünyası Fakülte Danışma Kurulu, İş Yatırım Borsa Simülasyon Laboratuvarı, Casper SAP Laboratuvarı, Birleşmiş Milletler Sorumlu İşletmecilik Eğitimi İlkelerinin kabulü, Dünyanın en prestijli okulları arasından ard arda iki yıl almış olduğumuz eğitimde inovasyon ödülleri ve son olarak 1981 YÖK kanunundan sonra fakülteye bağlı ilk enstitü olarak kurduğumuz İşletme Enstitüsü AACSB tarafından yakından takip edilmekteydi. Üniversite senatomuzdan uluslararası alanda kullanma izni aldığımız Sakarya Business School (Sakarya İşletme Okulu) adıyla katıldığımız uluslararası toplantılarda adından söz edilen bir fakülte haline gelmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Akreditasyon konusunda yurtiçinde pek çok üniversiteye örnek olduklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, “Yurtiçinde de akreditasyon ve kalite süreçleri konusunda 50’den fazla üniversiteye yönlendirmelerde bulunuyor, ziyaret ediliyor ya da bu konularda konuşmalar yapmak adına davet ediliyoruz. Akreditasyon internet sayfamız üzerinden yurtdışında aldığımız tüm eğitim, seminer, görüşme notlarını diğer üniversitelerle paylaşıyor, ülkemizin işletme eğitimi alanında gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Sürecin sonunda elde edeceğimiz AACSB akreditasyonu ile uluslararası arenada en iyi işletme okulları ile işbirlikleri yapacağımıza, ülkemizde ise en prestijli vakıf ve devlet üniversiteleri ile aynı standartlara ulaşarak Anadolu’daki birçok üniversiteye ilham olacağımıza inanıyoruz. Bu vesile ile; başta Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere, süreçte emekleri geçen ilk akreditasyon koordinatörümüz Doç. Dr. Umut Sanem Çitçi ve ekibine, ardından bayrağı devralan Doç. Dr. Hakan Tunahan ve ekibine, en kritik dönemde süreci devralan Dekan Yardımcılarım Doç. Dr. Nevran Karaca, Dr. Öğretin Üyesi Kamil Taşkın ve Dr. Öğretim Üyesi Adem Akbıyık’a, İş Dünyası Fakülte Danışma Kurulu üyelerimize ve elbette bu dönüşüm sürecinde bizlere desteklerini esirgemeyen akademik ve idari kadromuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Akreditasyon Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adem Akbıyık, öz değerlendirme raporunun kabulü ile ilgili şunları söyledi: “AACSB, 1916 yılında kurulan ve işletme eğitimi alanında dünyanın en prestijli derneği olarak kabul edilen bir dernek. Dünya’nın en önemli işletme okulları ve enstitülerine programlarını sürekli geliştirebilecekleri eğitim ve işbirlikleri ortamı sunmaktadır. Ülkemizde ikisi vakıf, biri devlet olmak üzere yalnızca 3 üniversitenin sahip olduğu,  AACSB akreditasyonu için önde gelen 10’a yakın vakıf ve devlet üniversitesi de akreditasyon almak adına süreçleri takip etmektedirler. Toplam 10 adımdan oluşan ve ortalama 5 yıl süren akreditasyon sürecinde Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, 8. Adım olan öz değerlendirme raporunun kabulü ile kritik bir adımı daha tamamlamış oldu. Akredite olan üniversitelere en yakın aşamada yer aldığımız bu adımda ülkemizin iki prestijli vakıf üniversitesi de yer almaktadır. Sürecin bundan sonrası için, sunulan aksiyon planlarının gerçekleştirilmesi takip edilecek ve saha ziyareti ile süreç tamamlanacaktır. Sürecin sonunda Dünya’nın en prestijli İşletme Eğitimi akreditasyonuna sahip olup, alanın en iyi üniversiteleri ile işbirlikleri, öğretim üyesi ve öğrenci değişimleri yapma imkanı elde edebileceğiz.”

31.07.2018 – YC


2.950 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.