‘İslam Medeniyetinde Yazı’ Konuşuldu

‘İslam Medeniyetinde Yazı’ Konuşuldu
13.05.2022
953
A+
A-

SAÜFEST’te 12 Mayıs’ta Sanat Tasarımı ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Orhan Altuğ ile ‘İslam Medeniyetinde Yazı’ üzerine konuşuldu. Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin salonunda yapılan sunumda Altuğ, geçmişten günümüze yazının evrimini anlattı.

Medeniyet terminolojisi üzerine konuşan Öğretim Görevlisi Orhan Altuğ medeniyet kavramı üzerine, “Kişiliklerin ve yaptırımların olduğu hukuki, ahlaki yaptırımların olduğu ve kentsel ortamın anlatıldığı bir terminolojidir” dedi.

Medeniyetin oluşum etkilerinden bahseden Öğr. Gör. Altuğ, “Aslında medeniyet kültürüyle, yaşam tarzıyla, geçmişten gelen kendisine miras kalan bütün varlığını yaşadığı dönemin öncesine ikliminden tutun coğrafyanın bütün şartlarına uygun bir şekilde yaşaması medeniyetin oluşmasında önemli bir etkidir” ifadelerini kullandı.

İletişim ve iletişim kaygısını Altuğ, “Yazı, geçmişten gelen medeniyeti keşfetmemizi sağlayan unsurdur. İletişimde yani yazı duygu düşünceyi var oluş nedenini bütün insanın zihninin geliştirdiği bütün organizasyonu bulunduğu yerdeki insanlara, zamanlara veya sonrasında gelen zamanlara, insanlara gelecek nesillere bırakabilmeleri için bazı cisimlerin resimlerini yapmaya başlamışlar” şeklinde anlattı.

“Takip eden bir silsile içerisinde”

Orhan Altuğ, geçmişteki yazı şekilleriyle ilgili konuşurken, “Şimdiki WhatsApp simgelerinin hepsi birbirini takip eden bir silsile içerisinde. Dolayısıyla şartlar nasıl bir imkân sağladıysa insanlar yaşadıkları her şeyi ifadelendirmek adına belgelendirmek adına bir yol izlemiş” değerlendirmesinde bulundu.

Söyleşinin ardından Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay tarafından Orhan Altuğ’a Teşekkür Belgesi takdim edildi ve sonrasında Altuğ, etkinliğe özel bir hat çalışması icra etti.

Haber-Fotoğraf: Selin Işık
953 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.