İslam Dünyasındaki Sorunların Kaynağı İnanç

İslam Dünyasındaki Sorunların Kaynağı İnanç
07.12.2017
1.032
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mefkure Kültür Sanat ve Düşünce Topluluğu tarafından “İslam Dünyasında Özeleştiri İhtiyacı” konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleşen konferansa gazeteci ve yazar Kemal Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta İslam ülkelerinin içinde bulunduğu durum ve bu bağlamda yapılan yanlışlara değinen Öztürk, “Dış güçler başımıza hep sorun açmıştır. Dış güçlerin başımıza açtığı sorunları konuşa konuşa ömrümüzü tüketiyoruz” dedi.

Bayrak yakmak çözüm değil

Kendisinin de geçmişte çok fazla İsrail ve ABD bayrakları yakma eylemlerinde bulunduğunu söyleyen Öztürk, “Bayrak yakmak hiçbir şeye fayda sağlamadı. Amerikalı bir arkadaşıma bayraklarını daha önce çok kez yaktığımı söyledim. Şu an yakmadığım için artık onların ülkesini sevdiğimi düşündü. Buna karşılık ben de ‘Hayır, daha çok nefret ediyorum ama bayrak yakmakla bir şeyin olmayacağını anladım’ cevabını verdim. Benim ülkemi, İslam dünyasını perişan eden devlete daha iyi bir cevap verebilmenin yolu, kendi hatamı anlamaktan geçer” şeklinde konuştu.

Halep’teki savaşta karşılaştığı bir örgütle ilgili detaylı bir araştırma yaptığını söyleyen Öztürk, ”O araştırmadan iki gün sonra ofisimiz basıldı. Bunun üstüne biz meselenin üzerine daha fazla gittik. IŞİD meselesini ortaya çıkardık. Haklı bir cümlemiz vardı. IŞİD’i yabancı istihbarat kurdu ve kullandı. Sonra da Müslümanları lekeledi” dedi.

Öldürmeye inandırıldılar

IŞİD’i yabancıların kurduğunu, ancak bombaları atma, tetiğe basma, bıçakla boğaz kesme işlerinin ise Müslüman eliyle yapıldığını kaydeden Öztürk, “Bu insanları biri yetiştirdi ve onlara bir Müslümanın başka bir Müslümanı öldürebileceğine dair fetvalar verdi. Buna onları inandırdı. Tüm bu olanlar Amerika tarafından kandırılmış ve silahlandırılmış Müslümanlar yüzünden oldu” diye konuştu.

İnsanların aç bırakılıp ölümlerinin fotoğraflandığını, yapılan işkencelerin kameraya alındığını belirten Öztürk, Müslümanların da bunları rahatlıkla yayınlayabildiklerine dikkat çekti. Öztürk, “Tüm bunlar sonucunda ‘Bunu bir Müslümana ne yaptırıyor?’ sorusunun sorulması gerekiyor. Tüm bunların sebebi inanç. Bir Müslümanın başka Müslümanı öldürmesi haram kılınmış. Geçmişte Hz. Muhammed’in torununun boynu kesiliyor, şimdi de bunlar oluyor. Ben bu olanların zorla yaptırıldığını düşünmüyorum. Bunların tek sebebi inanç. İnanç bilgiden üstündür. FETÖ ve IŞİD’in asıl motivasyon kaynağının bulunması lazım” ifadelerini kullandı.

Önce emin olmayı öğretin

Öztürk, Müslümanların birbirine düşmeye hazır olduğuna işaret ederek, “Hz. Muhammed’e ilk öğretilen şey bir sure ya da Kur-an değildi. Ona ilk öğretilen şey emin olmaktı. Savaşta düşmanı bile gelip ona değerli eşyasını emanet ederdi. Bu din emin sıfatı üzerine kurulu. O yüzden çocuklarınıza önce Müslüman olmayı değil emin olmayı öğretin” şeklinde konuştu.

07/12/2017 – Gökdeniz P.


1.032 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.