İnşaat Mühendisliği Günleri Devam Ediyor

İnşaat Mühendisliği Günleri Devam Ediyor
28.04.2016
489
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak “İnşaat Mühendisliği Günleri” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin ilk gününe ENG Metal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selami Gürel ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Yap-İşlet-Devlet Projesi Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Erdoğan Dedeoğlu etkinlikte İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantıları Yolları projesinin sağlayacağı faydalardan, proje kapsamındaki çalışmalardan, şirketin karayolu, otoyol, altyapı, üstyapı ve turizm tesisleri çalışmalarından bahsederken, faaliyette bulundukları alan hakkında bilgiler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

İyi bir mimar kadar mimariyi bilmelisiniz

İnşaat mühendis adayı öğrencilere önerilerde bulunan Selami Gürel, şunları söyledi: “Önce büyük firmalarda yer almaya çalışın. Büyük firmaların vizyonu ve tecrübesi büyük olduğu için buralarda kısa sürede hoşlandığınız işi yapma şansınız olur. Ama küçük bir firmaya girerseniz o firma ne yapıyorsa onunla yetinmek zorunda kalırsınız. 42 yıllık mühendisim. Meslek hayatımın ilk 20 yılı hep sahalarda, şantiyelerin yoğun olduğu yerlerde geçti. Hepsinden de çok büyük zevk aldım. En önemlisi de yapmak istediğim projeleri hayata geçirdim.”

Meslek hayatı boyunca inşaat mühendisliğinin çelik yapı bölümüyle ilgilendiğini söyleyen Gürel, “Süreç içerisinde şunu öğrendim. En az iyi bir mimar kadar sizin de mimari bilmeniz şart. Mimar ne görmek istiyorsa onu yapmaya çalışın. Mimarları göz ardı etmeyin sakın. Siz de onlar kadar mimari bilgi sahibi olmaya çalışın” diye konuştu.

İspanyolca, Fransızca ve Portekizce öğrenin

Mühendis öğrencilerin özellikle farklı yabancı dillere hakim olmaları gerektiğini kaydeden Gürel, “Görüyorsunuz dünyanın durumu iyiye gitmiyor. İşiniz zor. Dolayısıyla şimdiden İspanyolca, Fransızca ve Portekizce öğrenin. Çünkü çalışacağınız tek yer bu ülkeler kaldı” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.

28.04.2016- BS
489 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.