İlahiyat Fakültesi’nden Üçüncü Rektör Yalova Üniversitesi’ne

İlahiyat Fakültesi’nden Üçüncü Rektör Yalova Üniversitesi’ne
30.03.2018
3.209
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden diğer üniversitelere atanan üçüncü rektör olan Prof. Dr. Suat Cebeci için fakültede uğurlama töreni düzenlendi.

Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Suat Cebeci için düzenlenen törene Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile bölüm başkanları ve öğretim elemanları katıldı.

Törende konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Prof. Dr. Suat Cebeci’nin daha önce fakültede dekan yardımcısı ve dekanlık görevlerinde bulunduğunu, ayrıca Kırgızistan Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık görevi yaptığını, idarecilik birikimi ile Yalova Üniversitesi rektörlük görevini de başarı ile yapacağına inandığını aktardı. Prof. Cebeci’nin fakültelerinden çıkan üçüncü rektör olduğunu söyleyen Prof. Bostancı, önceki yıllarda fakültelerinde görev yapan hocaların bugün Diyanet işleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmalarının fakülteleri için gurur vesilesi olduğunu söyledi. Bostancı, Cebeci’ye yeni görevinde muvaffakiyetler dileyerek sözlerini tamamladı.

Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fuat Aydın da, 1997 yılından itibaren uzun yıllar boyunca Cebeci ile beraber görev yaptıklarını belirterek, “Felsefe ve Din Bilimleri Bölümümüz için her ne kadar kayıp olsa da hocamızın Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanması, gerek üniversitemiz gerekse fakültemiz için bir kazançtır” dedi.

Temel İslam Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, uzun yıllar birlikte görev yaptığı Cebeci’nin mevcut birikim ve deneyimleriyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevini en iyi şekilde ifa edeceğine inandığını kaydederek, kendisine muvaffakiyetler diledi.

Törende konuşan Prof. Dr. Suat Cebeci de Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, uzun yıllar beraber görev yaptığı hocalardan helallik istedi.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Prof. Dr. Cebeci’ye çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Prof. Dr. Suat Cebeci törenin ardından görevine başlamak üzere Yalova’ya hareket etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve bir grup öğretim üyesi de Cebeci ile birlikte Yalova’ya giderek, Yalova Üniversitesi Rektörlüğündeki devir teslim törenine katıldılar.

Prof. Dr. Suat Cebeci kimdir?

Prof. Dr. Suat Cebeci, 1953 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul’da başladı. İstanbul İmam Hatip Lisesinden ve ardından İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

İstanbul’da bir sure Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği yaptıktan sonra Ankara‘da Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında Eğitim- Öğretim ve Personel Şube Müdürlüğü Görevlerinde bulundu.

Bu görevleri sırasında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde, Din Eğitimi Anabilim Dalında mastır ve doktora yaptı.

1994 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Yrd. Doç. olarak atandı. Harran Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

1997 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde göreve başladı. Bu Fakültede Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı ve 2003-2006 yılları arasında Dekanlık görevlerinde bulundu. Prof. Cebeci ayrıca 2011-2015 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yaptı.

Çeşitli tarihlerde İngiltere, Danimarka, Almanya, İsviçre, Azerbaycan, Kırgızistan, Endonezya ve Tunus’ta din eğitimi ile ilgili bilimsel toplantılara katıldı, alanı ile ilgili araştırma ve incelemelerde bulundu. Din Eğitimi ile ilgili değişik konularda yayınlanmış telif ve tercüme (bir kısmı müşterek) olmak üzere 10’un üzerinde kitabı ve 50’ye yakın bildiri ve makalesi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Cebeci, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmakta iken 27.3.2018 tarihinde Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır.

30-03-2018 / ST


3.209 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.