İlahiyat Fakültesi’nde Hazırlık Sınıfları Yıl Sonu Programı Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi’nde Hazırlık Sınıfları Yıl Sonu Programı Gerçekleştirildi
02.06.2022
1.103
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 2021-2022 Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları Yıl Sonu Programı gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Numan Ünver ve Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Beytullah Bilgiç’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. Yapılacak olan final sınavlarında hazırlık sınıfı öğrencilerine başarılar dileyen Dekan Bostancı, son iki yıldır pandemi sebebiyle yapılamayan Ürdün Arapça Yaz Kursu’nun bu yıl yapılacağını ve hazırlık sınıfında ilk on dereceyi alan öğrencilerin ücretsiz olarak Ürdün’e götürüleceğini diğer derecelere de kurs ilanında ifade edildiği şekilde indirim yapılacağını söyledi.

Hazırlık sınıfı notlarının yurt dışı programları için önem arz ettiğini kaydeden Prof. Dr. Bostancı, pandemi sebebiyle ara verilen yurt dışına bir ya da iki dönem okuma amacıyla öğrenci gönderme uygulamaların yeniden başlayacağını, ilk olarak da güz döneminde Katar’a öğrenci gönderileceğini ifade etti. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, programı düzenleyen hocalara, öğrencilere ve hazırlık sınıflarında derse giren hocalara teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı. Ardından Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş de programın hazırlanmasında emeği geçen hazırlık sınıfı hocalarına ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından hazırlık sınıfı öğrencilerinin hazırladığı slayt gösterisi izlendi. Devamında Öğr. Gör. Abdülmelik Yangın yönetiminde hazırlık sınıfları arasında düzenlenen bilgi yarışmasının final etabı gerçekleştirildi. Daha sonra Amr Ebu Hudayr, Oğuzhan Altıntaş ve Bera Mahmut tarafından Arapça şarkı dinletisi gerçekleştirildi ve öğrenciler tarafından hazırlanan Arapça kısa videolar izlendi. Program, hazırlık sınıfı öğrencisi Burak Acer’in stand-up gösterisi ve Filistinli öğrencilerin halk oyunu (debke) gösterisi ile devam etti. Programın sonunda ise Arapça Öykü Yarışması ve Arapça Bilgi Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Arapça Öykü Yarışması’nda birinci olan Sevdenur Özden’e İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından, ikinci olan Ümmügülsüm İmece’ye

Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş tarafından ve üçüncü olan Fatma Taşkın’a Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin tarafından ödülleri takdim edildi. Program, programa katkı sağlayan öğrencilere ve bilgi yarışmasında birinci olan II. Öğretim A sınıfı, ikinci olan I. Öğretim E sınıfı ve üçüncü olan II. Öğretim C sınıfı öğrencilerine hediye takdiminin ardından sona erdi.


1.103 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.