İlahiyat Fakültesi’nde Filistin Kitaplığı Açıldı

İlahiyat Fakültesi’nde Filistin Kitaplığı Açıldı

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphanesinde “Filistin Kitaplığı” adı verilen bir bölüm açıldı. Filistin Kitaplığı bölümüne Filistin ve Kudüs konularında yazılmış Türkçe eserler konularak öğrencilerin ve araştırmacıların istifadesine sunuldu.

Konu hakkında bilgi veren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Filistin Kitaplığı fikrinin Arş. Gör. Ayşe Kaya tarafından ortaya atıldığını, baştan itibaren bütün süreçlerin yine Arş. Gör. Ayşe Kaya tarafından takip edilip sonuçlandırıldığını ve kitapların da İlahiyat Fakültesi hocalarının gönüllü maddi destekleriyle temin edildiğini söyledi.

Filistin Kitaplığı projesinin Kudüs’ü, Filistin’i ve Gazze’yi daha iyi anlamamıza katkı sağlamasını ve farkındalık oluşturmasını beklediklerini ifade eden Dekan Bostancı, Filistin Kitaplığının zaman içerisinde kazandırılacak yeni eserlerle daha da zenginleştirilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı, projeyi gerçekleştiren Arş. Gör. Ayşe Kaya’ya ve katkı sağlayan fakülte hocalarına teşekkür etti.


680 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.