İlahiyat Fakültesi Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı Gerçekleşti

İlahiyat Fakültesi Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı Gerçekleşti
05.07.2022
1.080
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfının 2022 yılı mutat Mütevelli Heyeti toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, İlçe Müftüleri ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Sakarya Müftüsü Hasan Başiş’in divan başkanlığını yaptığı toplantıda konuşma yapan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 1995 yılında kurulmuş olan vakfın İlahiyat Fakültesi öğrencilerine burs desteği sağladığını, öğrencilerin burs dışı maddi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını ve Vakfın fakültede yapılan ilmî, kültürel faaliyetlere ve öğrenci topluluklarının etkinliklerine destek sağladığını söyledi. Prof. Dr. Bostancı, vakfın düzenlediği Ürdün Arapça yaz kursları ve değişim programları kapsamında yurt dışına giden ilahiyat fakültesi öğrencilerine sağladığı destekler hakkında da bilgi verdi.

“Arapça Yaz Kursları Devam Edecek”

Pandemi sebebiyle iki yıldır düzenlenemeyen Ürdün Arapça Yaz Kursunun 14 Temmuz-25 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirileceği bilgisini veren Prof. Dr. Bostancı, Fakülte olarak Sakarya Müftülüğü ile iş birliği halinde İlahiyatla Eş Zamanlı Hafızlık Projesi, Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliği halinde İlahiyat Akademi Programı gibi önemli eğitim projeleri devam ettirdiklerini, Sakarya Müftülüğü ile birlikte yürütülen “Beliren Yetişkinlerde Din Anlayışı” projesinin devam ettiğini anlattı. Dekan Bostancı, vakfın bunlara da imkânları ölçüsünde destek sağladığını belirtti. fakültede derslerin yanı sıra her yıl sempozyum, çalıştay, konferans, seminer, yarışma vb. çok sayıda etkinliğin gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Bostancı, “Kaliteli öğrenciler yetiştirebilmek için bu faaliyetlerin devamlılığı gerekiyor. Toplantıya katılımları ve vakıf faaliyetlerine olan destekleri dolayısıyla Sakarya İl Müftüsü Hassan Başiş’e ve ilçe müftülerine, öğretim üyelerine ve fakülte dışından vakfa bağışta bulunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda konuşan Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, “İlahiyat Fakültesinde çok güzel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Sakarya Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlahiyat Fakültesi Vakfının faaliyetlerine destek olmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan ilçe müftüleri de vakfın faaliyetleri ile İlahiyat Fakültesi ve müftülüklerin ortak yapabilecekleri etkinlikler konusundaki görüşlerini ifade etti. Sakarya’da görev yapan müftülere İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilen programların duyurusunun yapılmasının ve müftülerin bazı programlara katılmasının kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendireceğini ifade eden müftüler, İlahiyat Fakültesi ile müştereken ilçelerde vaaz ve konferans türü programlar gerçekleştirilebileceğini söylediler.

Toplantı faaliyet ve denetleme raporlarının, gelir-gider bilançosunun okunmasının ve yönetim kurulunun ibra edilmesinin ardından sona erdi.


1.080 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.