Japonya’da Tebliğ Sundu

Japonya’da Tebliğ Sundu
23.10.2017
1.000
A+
A-

İlahiyat Fakülte Araştırma Görevlisi Öznur Özdemir Japonya’da Kyoto Üniversitesi’nde tebliğ sundu.

Arş. Gör. Öznur Özdemir, Kyoto ve Durham Üniversiteleri ortaklığıyla Japonya’da gerçekleştirilen İslam Ekonomisi ve Finansı Çalıştayı’na (11th Kyoto-Durham Workshop in Islamic Economics and Finance) katıldı ve “Islamic Tax System and Economic Disruption in the later Umayyad Period” (İslam Vergi Sistemi ve Emevi Dönemi Sonlarına İktisadi Bozulmalar) isimli tebliğini sundu. Özdemir tebliğinde İslam’da verginin ortaya çıkışı, zekat, uşr, cizye ve haraç vergilerinin tanımları ve uygulanışları ile Emeviler döneminde yapılan vergi adaletsizliği konularını ele aldı.

Özdemir çalışmasında bazı tarihçilerin ortaya attığı, Emeviler Dönemindeki vergi adaletsizliğinin özellikle yeni Müslüman olan Mevali’ye yapıldığı ve sosyal-ekonomik yönden ezilmiş halkın da Abbasi ihtilaline destek verdiği şeklindeki teorisiyi de ayrıntılı olarak inceledi.

Kyoto ve Durham Üniversiteleri ortaklığıyla her yıl düzenlenen Kyoto-Durham İslam Ekonomisi ve Finansı Çalıştayı’nın 11.si bu yıl Japonya’da gerçekleştirildi. Kyoto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yasushi Kosugi’nin ev sahipliği ve Durham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Asutay’ın destekleri ile organize edilen Çalıştay’da İngiltere, Japonya, Endonezya, Malezya, Türkiye ve Katar gibi ülkelerden gelen katılımcılar çalışmalarını paylaştı.

23.10.2017 – YC


1.000 kez görüntülendi.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.