IEEE Öğrenci Topluluğundan Temel Algoritma ve Basit Robotik Kodlama Eğitimi

IEEE Öğrenci Topluluğundan Temel Algoritma ve Basit Robotik Kodlama Eğitimi
21.02.2020
1.521
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) Öğrenci Topluluğu Educational Activities (Eğitim Aktiviteleri) Komitesi, Şubat ayında Agora AVM’de, ‘Temel Algoritma ve Basit Robotik Kodlama’ üzerine eğitim programı gerçekleştirdi.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen eğitim; genç nesillerin teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlamak, hayatın her alanında aktif olan programlanmış teknolojik cihazlara karşı farkındalık oluşturmak, programlamayı kendilerinin de yapabileceğini göstermek ve mühendisliğe ilgisi olan çocukların bu ilgilerini fark etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Aynı anda çok fazla öğrenciye ulaşmak adına Agora AVM’de eğitim gerçekleştirdiklerini belirten topluluk yönetimi, yıl içinde farklı okullarda da bu eğitimlerin devam edeceğini aktardı. 4 gün süren eğitimin sonunda 200’den fazla öğrenci algoritma hakkında bilgi sahibi olarak, programlamanın ve kodlamanın zor olmadığına, aslında eğlenceli bir alan olduğuna şahit oldular.

21.02.2020 / EF


1.521 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.