ICOMS İletişim Bilimcileri Bir Araya Getirdi

ICOMS İletişim Bilimcileri Bir Araya Getirdi
28.11.2022
951
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu başladı.

İletişim alanında duayen isimler olan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen ve Milli Eğitim eski Bakanlarından Prof. Dr. Nabi Avcı’nın konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun açılışına; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aslan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İletişim alanının interdisipliner olma özelliğini göz önünde bulundurarak farklı kategoride araştırma yapan akademisyenleri bir araya getirecek bir ortam oluşturmak amacıyla düzenlenen sempozyum, iletişim alanında faaliyet yürüten araştırmacılar için önemli bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor.

Türkiye’den 46 üniversitenin başvuru yaptığı ve 141 bildirinin sunulduğu sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aslan, sempozyumun içeriği hakkında bilgiler vererek iletişim alanında yapılan çalışmaları anlattı. Doç. Dr. Aslan sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkes teşekkür ederek bu sempozyumun iletişim camiasına faydalı olmasını ve yeni akademik iş birliklerine kapı açmasını umduklarını söyledi.

Sempozyumun açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel bu sempozyumun iletişim alanında çalışmalar yapan araştırmacılar için önemli bir buluşma noktası olduğunu belirterek sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Sempozyumun açılışında bir sunum yapan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen iletişim dünyasındaki gelişmelerden bahsetti.  İletişim dünyasındaki hegemonyaları anlatan Prof. Dr. Sözen hegemonyaya sahip olan ülkelerin diğer zayıf ülkeleri kullanarak devre dışı bıraktıklarını ifade etti. Günümüzde para, toprak ve zihinsel aktivitelerin de hegemonya olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sözen özellikle son yıllarda toprak kazanımlarının adil savaş üzerinden değil vekâleten götürülen savaşlara döndüğünü aktardı. Prof. Dr. Sözen sempozyumda emeği geçen herkesi tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.

Sempozyumun iletişim alanındaki çeşitli çalışmalara kaynaklık edebileceğini söyleyen Prof. Dr. Nabi Avcı iletişim alanında teknolojinin dönüştürücü etkileri, iletişimin kurumsal yapıları, yapay zekâ algoritmaları hakkında bilgiler vererek, teknolojinin iletişim süreçlerine etkilerini değerlendirdi. Prof. Dr. Avcı sempozyumun hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sempozyum açılışı, konuşmacılara teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.

Haber: Buse Sıla Senemcan
951 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.