I. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Fotoğraf Sergisi Açıldı

11.05.2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi ve Türkiye Film Araştırmaları Derneği iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu kapsamında açılan fotoğraf sergisi, dijital ortamda sanatseverlerle buluştu.

Bu yıl ilki düzenlenen fotoğraf sergisine 93 sanatçı ve 146 eser yer aldı. Jüri değerlendirmesi sonucunda 78 sanatçının 98 eseri sergilenmeye değer görüldü. Türkiye’nin farklı yerlerinden katılan sanatçıların ve akademisyenlerin ilgisi üzerine oluşturulan seçkiyle zengin bir görsel arşiv oluşturulup, gelecek sempozyumlar için iyi bir başlangıç sağlanması amaçlanıyor. Seçilen eserler için bir dijital katalog oluşturulacak ve http://turkishfilmstudies.com adresinde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.

I. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Fotoğraf Sergisi Jüri Üyeleri şu şekilde:
Doç. Dr. Adem Yücel (Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi), Doç. Dr. Mahir Yerlikaya (Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi), Doç. Dr. Mustafa Aslan (Sakarya Üniversitesi), Doç. Dr. Serhat Yetimova (Sakarya Üniversitesi), Doç. Dr. Serkan Öztürk (Yalova Üniversitesi), Doç. Dr. Ufuk Uğur (Ordu Üniversitesi).

I. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Fotoğraf Sergisi sanatçı listesi:
A. Muhammet Bayraktaroğlu, Ahmet Kılıç, Alahattin Kanlıoğlu, Ata Yakup Kaptan, Ayfer Keçeci, Ayşenur Kaylı, Aytaç Özmutlu, Berna Aydın, Beyhan Özdemir, Çağla Su Sürmeli, Çiğdem Özdemir, Dursun Ali Kazan, Eda Çekil Kazan, Elçin Akcora, Engin Ayyıldız, Ercan Enterli, Eren Görgülü, Esra Sakar, Faruk Gamlıoğlu , Fatih Coşkun Ertaş, Fatma Kalınkaya, Gülay Karakuş, Hakan Mahmut Neğiş, Hakan Aşkan, Hilal S. Yılmaz, İbrahim Çoban, İlke İlter Güven, Işınsu Ersan Öztürk, Kader Sürmeli, Kenan Akdoğan, Kıvanç Şen, Kübra Esin, M. Çağatay Goktan, Mustafa Bilge Satkın, Mehmet Fatih Yelmen, Mehmet Gökyiğit, Mehmet Koştumoğlu, Mehmet Uluç Ceylani, Melih Tomak, Mehmet Ali Zeren, Merve Ekiz Kaya, Murat Çeliker, Mustafa Saadoon, Muzaffer Yılmaz, Niyazi Gürgen, Nuray Gökdoğan, Oktay Çolak, Olcay Holat, Osman Ürper, Özlem Demircan, Özlem Özyün, Pınar Boztepe Mutlu , Rabia Vural, Ragıp Taranç, Sadık Tumay, Seda Canoğlu, Seda Nur Atasoy, Sefa Ersan, Selin Güneştan, Sena Sengir Aydın, Serkan Vural, Seyhan Sayar, Seyhan Sayar, Sezin Doğan, Soner Tire, Şeniz Kabadayı Yuvarlak, Tahir Büyükkaragöz, Tahsin Eren Sayar, Tamer Aslan, Tarık Yazar, Tarık Doğan, Tunç Yıldırım, Uğur Günay Yavuz , Ümit Evran, Vedat Önel, Volkan Atar, Yavuz Küçükalkan, Yunus Türkşad Yeğin.