Sisli

Hürriyet Kampüs (09.11.2012) : SAÜ, İmplant Tasarım ve Üretim Merkezi Olacak

09.11.2012

Sakarya Üniversitesi‘nde   kurulacak olan Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi’nde (OrtoDentMer) dental ve ortopedik implantların tasarımı ve yüzey kaplama işlemleri yapılacak. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğiyle kurulacak merkezde vakum plazma sprey kaplama ünitesi, sterilizasyon ve temiz odası ile 6 milyon liralık lojistik destek ünitesi yer alacak. Projenin tamamlanmasıyla milyonlarca dolar değerindeki katma değeri yüksek implant ve protezler Türkiye’de kaplanmaya başlayacak. Sakarya Üniversitesi‘nin personel, malzeme, ekipman ve bina desteği sağlayacağı proje 24 ayda tamamlanacak.

Hürriyet Kampüs Eki – 09 Kasım 2012