Gök Gürültülü

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Bursu Verecek

04.09.2013

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak için Mütevelli Heyeti Başkanlığınca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 5 öğrenciye lisansüstü eğitim bursu verecek.

Başvurmak isteyen adaylarda “Yüksek lisans için diploma not ortalaması en az 4,00 üzerinden 2,80 veya 100 üzerinden 72, doktora için yüksek lisans ortalaması en az 4,00 üzerinden 3,25 veya 100 üzerinden 82,5 olmak; Üniversitelerden yüksek lisans ya da doktora eğitimine yerleşmiş olmak veya lisansüstü eğitim için kabul belgesi (akseptans) almak; başvuru tarihinde yüksek lisans için 28 yaşından, doktora için 30 yaşından gün almamış olmak; disiplin cezası almamış olmak; eğitimine mani sağlık sorunları ya da bulaşıcı hastalıkları olmamak; Türkiye’de eğitim görecekler için yabancı dil sınavlarından (YDS, ÜDS veya KPDS) yüksek lisans için en az 60, doktora için 70 puan almak veya yurtdışında eğitim görecekler için uluslararası yabancı dil sınavlarından (TOEFL, IELTS vb.) bunlara karşılık gelen puanları almak” şartları aranıyor.

2013-2014 öğretim yılında söz konusu burslar için Türkiye’de ‘Tekstil Mühendisliği’, ‘Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ alanlarında birer, Çin’de ‘Tarih’ alanında bir, ABD veya Avrupa ülkelerinde ‘Kültür Araştırmaları’ alanında bir ve Rusya, ABD veya Avrupa ülkelerinde ‘Uluslararası İlişkiler’ alanında bir olmak üzere toplam beş kontenjanın ayrıldığı belirtildi.

Adaylara aylık ve net olarak ödenecek burs miktarları Türkiye için 1,324 TL, Çin için 1,020 ABD Doları, Rusya için 1,275 ABD Doları, ABD için 1,485 ABD Doları, İtalya için 1,100 ABD Doları, İspanya ve Belçika için 1,250 ABD Doları, Hollanda, İngiltere ve Avusturya için 1,500 ABD Doları ile Rusya için 1,600 ABD Doları olarak belirtildi.

Adayların başvuruyu internet üzerinden http://www.yesevi.edu.tr adresine online olarak yaptıktan sonra online başvuru formunun ve başvuru koşulları altında sayılan aranan şartları sağladığını gösteren belgelerle birlikte 30 Eylül 2013 tarihi mesai bitimine kadar Mütevelli Heyet Başkanlığına ulaştırması gerekiyor. Adaylar, başvuruyla ilgili ve başvuru yapılacak adres için detaylı bilgileri yine aynı internet adresinden alabilecek.

03/09/2013 – ST