Heykel Pasta Sanatçısı Duygu Tuğcu Aşçılık Öğrencileriyle Buluştu

Heykel Pasta Sanatçısı Duygu Tuğcu Aşçılık Öğrencileriyle Buluştu
13.11.2015
1.534
A+
A-

Türkiye Aşçılık Federasyonu (TAFED) Milli Takım Kaptanı şef Duygu Tuğcu, Sakarya Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileriyle buluştu.

Heykel pasta sanatçısı olarak da tanınan Duygu Tuğcu, SAÜ Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileriyle söyleşide ve workshopta bir araya geldi.  SAÜ Kırkpınar Uygulama Oteli’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere mesleğe nasıl başladığını ve bu süreçte neler yaptığını anlatan Tuğcu, aslında Uluslararası Finans mezunu olduğunu ve grafik tasarım okuduğunu ifade etti. Bir gün yaptığı işten sıkılarak işi bırakmayı düşündüğünü söyleyen Tuğcu, işe hamur işi yapmakla başladığını, profesyonel okula gittiğini ve eğitim almak için yurtdışına çıktığını anlattı.

Mezun olduklarında sektörde başarılı olmak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Tuğcu, “Başarılı olmak, para kazanmak, adınız duyulsun istiyorsanız, gerçekten çok çalışmanız gerekiyor. Nasıl fark yaratabilirim diye düşünmelisiniz. İşinizde bir fark yaratın, bir tarzınız olsun. Sektörde tanınan insanların bir tarzı vardır. Devamlı yeniliklere açık olun, araştırın” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mutfak sektöründe dünyadan çok daha iyi durumda olduğunu, pastacılık sektöründe de dünyada Rusya’dan sonra ikinci sırada olduğunu kaydeden Tuğcu, öğrencilere insan ilişkileri konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, sosyal medyayı da mesleki açıdan kullanmaları gerektiğini söyledi.

Tuğcu, söyleşinin ardından ise öğrencilerle birlikte pasta yaptı.

Öğrenciler madalya aldı

SAÜ Aşçılık Programı öğrencileri Ebru Yenen, Büşra Kurt ile Nihal Altınbaş, Antalya’da düzenlenen 5. Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması’ndan dereceyle döndü.

SAÜ Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden Ebru Yenen, Antalya’nın Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17 farklı ülkeden bine yakın katılımcının yarıştığı yarışmada “Modern Türk Mutfağı” kategorisinde Bronz Madalya aldı. Öğrencilerden Büşra Kurt, “Balık” kategorisinde Gümüş Madalya, Nihal Altınbaş ise “Pizza” kategorisinde Merit Madalya kazandı.

13/11/2015 – ST
1.534 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.