Hedef Paylaşım Toplantısı Yapıldı

Hedef Paylaşım Toplantısı Yapıldı
19.01.2015
1.036
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hedef Paylaşım Toplantısı Üniversite üst yönetimi, dekanlar ve bölüm başkanlarının katılımıyla Sapanca Güral Otel’de gerçekleşti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında üniversite hedeflerinden ve bu hedefleri korumanın da en az hedef koymak kadar önemli olduğundan bahsetti. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak genç ve dinamik bir kadroya sahibiz. Kadromuzun en güzel taraflarından biri değişime ve gelişime açık, hedefleri benimseyebilen bir özelliğe sahip olmasıdır. Bu durum hedef belirlerken motivasyonu artırdığı gibi, hedefleri korumanın da önünü açmaktadır. Fiziki kaynaklar ve atmosfer bakımından yurtdışındaki üniversitelerden bir farkımız yok.  Yaş ortalamamız 36 ve üniversitemizi değiştirmek, dönüştürmek ancak böyle bir akademik kadro ile mümkün olur” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin yapı taşlarından biri olan eğitim ile ilgili olan akreditasyon konusunda önemli bir noktaya ulaştıklarını belirtti. Rektör Elmas, “Bilişim alanında sürekli yenilikler yapmaktayız. Bu yenilikler, üniversite yönetiminin gelişmesi anlamına geldiği gibi, yönetim sistemine entegrasyonu da beraberinde getirmektedir. Eğitimde akreditasyon konusunda da önemli adımlar atmaya, süreklilik sağlamaya devam ediyoruz. Mühendislik Fakültemiz ikinci kez akreditasyon başvurusunda bulundu.  İşletme, Eğitim, Teknoloji ve Fen Edebiyat Fakültelerimiz de bu konudaki hazırlıklarını tamamladılar” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin bir diğer yapı taşı olan yayınlar konusunda belirli bir noktaya geldiklerini belirten Rektör Elmas, “Kişi başı 0,30 seviyesinden 0,60 seviyesine doğru bir yükseliş var ve geçen yıl yapılan teşvikler ile birlikte bu dönemde özellikle projelerle ilgili bir seferberlik dönemi ilan ettik. Yayınlar ve projeler konusunda tüm akademisyenlerimize maddi ve manevi destek veriyoruz. Sakarya Üniversitesi’nde doktoradan başlayarak yardımcı doçent, doçent ve profesör atamalarında da belli kriterler getirdik” dedi.

Sakarya Üniversitesi olarak Avrupa Kalite Ödülü’ne başvurduklarını dile getiren Rektör Elmas, “Üniversite olarak kalite ödülü alan ilk üniversiteyiz. Bu dönemde Avrupa Kalite Başarı Ödülü’nü de alarak bir ilke daha imza atmak istiyoruz. İnternet tabanlı kurduğumuz bilgi sistemimiz sayesinde hem akreditasyon, hem de Avrupa Kalite Ödülü süreçleri hakkında tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyoruz” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın ardından konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, genel anlamda akademik takvim, ölçme ve değerlendirme sistemi ile ilgili bilgiler verip katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Son üç yılda yapılan ve kabul edilen projeler hakkında bilgi veren Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Özkan Toplan, üniversitenin yıllık proje sayılarını değerlendirerek hedeflerinin kabul edilen proje sayısını artırmak olduğunu vurguladı.

Teknokent çalışmalarından, projelere verdikleri desteklersen söz eden Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin de  konuşmasında fikri olan herkese destek sağladıklarının altını çizerek daha çok girişimci yetiştirilmesi gerektiğini ve Sakarya Üniversitesi olarak bu konuda model olmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda konuşan ve Sakarya Üniversitesi’nin bilişim yönetimi, bilişim alt yapısı ve araçlarının sürekli yenilendiğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SABİS konusunda değerlendirmeler yaparak sistemi daha da geliştireceklerini, buna ek olarak sadece Tıp Fakültesi’ne yönelik TABİS sistemini geliştirdiklerini belirtti.

Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu  Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, EFQM (Avrupa Kalite Ödülü) konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının öğlenden sonraki bölümünde Prof. Dr. Tuğrul Atamer ile gerçekleştirilen telekonferansla açıldı. Dünya Girişimcilik Forumu Başkanı, Stratejik Yönetim Profesörü ve dünyada üç akreditasyona sahip okullardan biri olan Emlyon İşletme Okulu’nun Başkan Yardımcılığını yapan Atamer, akreditasyon sürecinde Sakarya Üniversitesi’nin uygulayabileceği konularda tavsiyelerde bulundu. Akreditasyonun gerekliliği, sürecin etkin yönetilmesi, riskleri ve tehditlerinden bahseden Prof. Dr. Tuğrul Atamer,  saha deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Filiz Ertuğral’ın kendi fakültelerindeki akreditasyon sistemi ve süreci değerlendirmesinin ardından sona erdi.

19.01.2015 – MA
1.036 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.