Hasan Kaçan: İletişim Obezliği Yaşıyoruz

Hasan Kaçan: İletişim Obezliği Yaşıyoruz
29.05.2014
730
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sinema Akademisi’nce düzenlenen Çarşamba söyleşilerinin bu haftaki konuğu karikatürist, oyuncu ve film yapımcısı Hasan Kaçan oldu.

Hayatı boyunca yaptığı her işi “kime ne faydası olur?” diye sorgulayarak yaptığını söyleyen Kaçan, sanatçıların sorumluluk taşıması gerektiğini ifade etti.  Hasan Kaçan, “Evet, sanatçı olmak aynı zamanda biraz muhalif olmayı da beraberinde getirir, ancak bizde muhalif olmak sadece belli şeylere karşı olmak şeklinde anlaşılıyor oysa muhalif olmak muhtelif olmaktır” dedi.

Günümüzde “özgür iletişim” adı altında iletişim obezliği yaşandığını vurgulayan sanatçı, “sosyal medyanın da pek sosyal olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar her anlarını paylaşma yarışına girmişler; oysa gizemi ve mahremiyeti olmayan bir hayat ne kadar hayattır?” şeklinde konuştu. Modernlikle birlikte “aklın Tanrılaştırılması” sürecinin günümüzde “bedenin Tanrılaşmasına” evirildiğini vurgulayan Hasan Kaçan, ekranlarda mütemadiyen bedenleri “fit” olan “ideal kadın- ideal koca” tiplemelerinin boşanma oranlarının yüksekliğine katkısı olduğuna inandığını belirtti.

Haber kanalarının hatta haber portallarının sürekli olumsuz haber pompaladığını hatırlatan Hasan Kaçan, bu anlamda Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi meslektaşlarının halkı güldürmek gibi zor bir işi başardıklarını ve bunu takdir ettiğini ifade etti.

Sanat hayatı boyunca “bu toprakların lezzetini” sunmayı denediğini dile getiren Kaçan, insan hayallerinin sınırsız olduğunu ancak bunun hangilerinin paylaşılabileceğinin sınırlı olduğunu vurguladı.

29/05/2014 – EH

 
730 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.