Governors State Üniversitesi’nden SAÜ’ye Ziyaret

Governors State Üniversitesi’nden SAÜ’ye Ziyaret
08.05.2013
613
A+
A-

Governors State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elaine P. Maimon 30 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Governors State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elaine P. Maimon 30 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’ni (SAÜ) ziyaret etti. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın davetlisi olarak Sakarya Üniversitesi’ne gelen Prof. Dr. Maimon, SAÜ ve Governors State Üniversitesi arasında işbirliği, kalite süreçlerinde ortak çalışma ve öğretim elemanı değişimi konusunda çeşitli temaslarda bulundu.

Kalite süreçleri konusunda Sakarya Üniversitesi’nin çok büyük bir gelişme kat ettiğini ve bunu da aldığı ödüllerle taçlandırdığını belirten Prof. Dr. Maimon “Sakarya Üniversitesi kalite süreçleri konusundan Avrupa Üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yapmış oldukları çalışmalar takdire şayan. Üniversitemiz ve Sakarya Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek işbirliği ile kalite süreçleri ve diğer konularda, iki üniversitenin de büyük kazanımlar elde edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Governors State Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile ABD’de düzenlenecek olan dil kursuna Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan 20 öğretim elemanı, 2 aylık süre ile yabancı dil kursuna katılabilecek. Bununla birlikte yapılan görüşmelerde Sakarya Üniversitesi’nin yürütmüş olduğu 3+1 projesi ile ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunuldu ve 3+1 konusunda ortak bir düzenleme yapılmasına karar verildi.

Prof. Dr. Elaine P. Maimon?

Prof. Dr. Elanie P. Maimon ABD’nin önde gelen üniversitelerinden olan Governors State Üniversitesi’nin 5. rektörüdür. Aynı zamanda Illinois Eyaleti Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı ve Illinois Eyaleti Devlet Üniversiteleri Rektörleri Konseyi’nde üyedir. Dr. Maimon, 21. Yüzyılda yükseköğretimi tekrar tanımlamak için çeşitli çalışmalarda bulunmaktadır. Bununla birlikte üniversite bütçelerinin kullanımındaki şeffaflığın sağlanması için stratejik bir plan geliştirmiş ve akademik ve idari personellerin bütçe hakkında öneriler getirmesine olanak sağlamıştır. Dr. Maimon Amerikan Kolejleri ve Üniversiteleri Birliği’nin yönetim kuruluna seçilmiştir ve bu kurulda görev almaya devam etmektedir.

08/05/2013 – YC
613 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.