Giyinme Sağlığı Eğitimi Verildi

Giyinme Sağlığı Eğitimi Verildi
22.06.2021
2.534
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından on gün süren “Giyinme Sağlığı” konulu çevrim içi eğitim düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Çevirme eğitimci olarak katıldı. farklı perspektiflerden giyim konusunu ele alan Doç. Dr. Çevirme, giyinme ihtiyacının nasıl şekillendiğini ve uygun giyinmenin önemini açıkladı.

Giysilerin üzerimizdeki psikolojik etkilerinden bahseden Çevirme, giysilerin üretim maddeleri sağlığımızı etkilediği için en çok tercih etmemiz gereken giysi üretim maddesinin pamuk lifi olması gerektiğinin altını çizdi.

Kıyafet seçiminde; iklim değişikliklerinin insanların giyim alışkanlıklarından ayakkabı tercihlerine kadar etkili olduğunu söyleyen Çevirme, sağlığa uygun ayakkabı alımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Eğitimde doğru ve sağlıklı giyime ilişkin genel kurallar, ürün bilgisi, hijyen, kullanım talimatlarına uymak, bilgi etiketlerine dikkat edilmesi gibi çeşitli konulara değinildi.


2.534 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.