Girişimci Olan Öğrenciler Başarılı Olur

Girişimci Olan Öğrenciler Başarılı Olur
08.03.2019
1.782
A+
A-

Sakarya Üniversitesinde 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla “Business Life Summit, Economonic Conversations (İş Yaşamı Zirvesi, Ekonomik Konuşmalar)” isimli konferans düzenlendi.

SAÜ İşletme Topluluğunca 6-7 Mart tarihlerinde düzenlenen konferansın ikinci gününe Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ ve SATSO Başkan Yardımcısı Cem Gün konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin çok şanslı olduğunu kaydeden Akgün Altuğ “Başarılı bir akademik kadroyla, göl manzaralı muhteşem bir kampüste eğitim görüyorsunuz” diye konuştu.

SATSO 100 yılı aşkın süredir görev başında

SATSO’nun tarihinden bahseden Altuğ  “SATSO, 31 Mayıs 1917 tarihinde 200 civarında tüccar ve sanayici işbirliğinde Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası adıyla kuruldu. Yaklaşık 100 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerimizi başarıyla sürdürüyoruz. 1917 yılından beri Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmet veren odamızın adı 30 Temmuz 2008 tarihinde meclis toplantısında alınan kararla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak değiştirildi. Asıl amacımız ise üyelerimizin ekonomik faaliyetlerini ülke çıkarlarına uygun olarak geliştirmek ve etik kurallara uygun, uluslararası standartlarda ve çağdaş yönetim anlayışıyla geliştirmektir’’ diye konuştu.

Öğrencilere başarı Tavsiyeleri

Üniversite öğrencilerine kendilerine güvenmeleri, girişimci ve özgün olmaları gerektiği tavsiyesini veren Akgün, ‘’SATSO olarak Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin odamız üyesi firmalarda staj yapmaları amacıyla geliştirdiğimiz ‘’Üniversiteden Pazar Elçiliğine Projesi’ var. Bu projeden tüm öğrencilerin yararlanarak en iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Böylesine güzel bir üniversiteden mezun olacağınız için çok şanslısınız. Eğitim hayatınız bitince Sakarya’da kalmanızı herkesten çok istiyoruz. Sakarya ticaret olarak gelişen ve sizlerle daha da gelişecek bir şehir bunu hep birlikte en iyi şekilde yapabiliriz’’ şeklinde konuştu.

Projelerle Sakarya kalkınacak

Sakarya’nın tarımsal ürünler üretiminde mükemmel bir yer olduğunu ifade eden Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Bölgenin değer zincirinde yer alan, yurt içinde ve yurt dışında talep gören süs ve gıda bitkilerinin, fide ve tohumlarının doku kültürü teknolojisi ile çoğaltılarak ithal ikamenin engellenmesi, zor bitki çeşitlerinin bitki doku kültürü teknikleri kullanarak çoğaltılması ile bölgenin rekabet gücünün arttırılması, sektör kuruluşlarının iç ve dış ticaret hacimlerinin arttırılması hedeflenmektedir.  Bir de ‘Yeni Ufuk Otomotivde İmalat Sanayi’ başlığımız var. Bu konu ise işgücü piyasasının istediği otomotiv alanında mesleki becerilere sahip personellerinin yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan projede modern üretim sistemlerine uyumlu mesleki eğitim ve laboratuvar altyapısının iyileştirilmesi ile eğitim sisteminin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Herşey Sakarya’nın ekonomik durumunun iyi olması için planlanıyor ve planlanmaya devam edilecektir.’’

Konferans, SATSO Başkanı Akgün Altuğ’a plaket takdimi ve hediye çekilişinin ardından sona erdi.

08/03/2019 – B. Ulukaya


1.782 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.