Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 21°C
Gök Gürültülü

Gıda Sanayinde Dijital Dönüşüm Konuşuldu

Gıda Sanayinde Dijital Dönüşüm Konuşuldu
17.10.2019
180
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Topluluğu Tarafından “Gıda Sanayinde Dijital Dönüşüm” adlı seminer düzenlendi.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Dr. Adem Zengin konuşmacı olarak katıldı. Dr. Zengin, seminerde 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü ele alarak, gıda sanayisinde dijital dönüşüm konu başlığı altında öğrencilere bilgiler verdi.

“Özel üretime geçiliyor”

Gıda sektöründe günümüzdeki seri üretimin, özel üretime doğru geçişinin söz konusu olduğunu belirten Dr. Zengin, “Bunun sonucu olarak lezzet tercihi, kişisel tercihler ve sağlık durumuna göre üretim yapılacak. Örneğin, kan değerlerine göre onu destekleyecek ürünler üretilecek” dedi.

“Gıda endüstrisi günümüzde dijitalleşti”

Endüstrinin dönüşümünün 4 evreden geçtiğini ifade eden Dr. Zengin, “Gıda endüstrisinin uyarlanmış evreleri vardır. Gıda ekonomisi azlıkla başlayan, sonrasında tarımsal ekonomiye geçiş yapan bir ekonomidir. Bugün ise her şey dijital ortamda gerçekleşiyor ve zamandan tasarruf ediliyor” diye konuştu.

16-10-2019 / Neslihan Açıkgöz- Nurşen Şügür


180 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.