Gezi Deneyimlerini Anlattı

Gezi Deneyimlerini Anlattı
05.05.2017
530
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Finans ve Ekonometri Öğrenci Topluluğu “Çelebi Alper İle Söyleşi” adlı bir etkinlik düzenledi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Gezgin Öğr. Gör. Alper Metin katıldı.

Öğr. Gör. Metin birçok farklı ülkede birçok farklı kültürle tanışıp, gezdiği her ülkede uzun süreler kaldığını ve yerel halkla samimiyet kurduğunu ve bu sayede gittiği ülkelerde daha rahat şekilde seyahat etiğini belirtti. Çin, İzlanda, Ukrayna, Norveç, Kırgızistan, Arjantin, Grönland, Svaziland, İsrail, Filistin, Ermenistan, Moğolistan, Beyaz Rusya, Kıbrıs, Azerbaycan, Almanya, Macaristan, Güney Afrika, Letonya, Öğr. Gör. Metin’in gezdiği ülkeler arasında olduğunu dile getirdi.

Yaptığı yolculuklardan ve seyahat deneyimlerinden bahseden Öğr. Gör. Alper Metin, “Genellikle ucuz ve yakın yerlere seyahat ediyorum. Ama en sevdiğim seyahat türü uzun süre kalabileceğim 1 aylık seyahatler. 35-40 saat süren uçak ve araç seyahatleri yapmaya alışık biriyim ve bundan şikâyet etmiyorum” dedi

Farklı ülkelerdeki deneyimlerinden bahseden “Uzak seyahatlerimden biri ise çok merak ettiğim ülkelerden biri olan Grönland idi. Türkiye’nin 3 katı ama 57 bin nüfusu olan bir ülke Grönland. Burada tuhaf olan bilgilerden biri Grönland halkının Orta Asya’dan göç ederek oraya gelmiş olmaları. Grönland da insanlar birbirlerine uzak küçük kasabalarda yaşadıkları için aralarında dil farkı oluyor ve zaman içinde birbirleriyle anlaşamıyorlar ”şeklinde konuştu.

05/ 04/ 2017 – M. İrfan Sevinç


530 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.