Genç CEO’lar Kampüste

Genç CEO’lar Kampüste
27.10.2017
1.169
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğunca hazırlanan “Genç CEO’lar Kampüste” adlı etkinliğin ikincisi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Mekik Motor Yöneticisi Eyüp Ateş ve Yenilik Makina Yöneticisi Yavuz Fettahoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Oyuncaklardan profesyonelliğe

İş hayatına atılma hikâyesini öğrencilerle paylaşan Eyüp Ateş, babasının mesleğinin tornacı olduğunu ve yedi yaşında babasının tornacı dükkânında çalışmaya başladığını anlattı. Ateş, “7 yaşında küçük bir torna atölyesinde kendi isteğimle çalışmaya başladım. Küçükken oyuncaklarla başlayan bir hikâye, beni profesyonelliğe kadar götürebildi. Ben üniversiteden önce mesleğime karar vermiştim. Yani sınav sonrası verilmiş bir karar değildi. Küçük yaştan beri projelere yönelik oluşan merakım benim çeşitli projelerde yer almamı sağladı. Küçüklüğümden beri hayalim Mekik Motorsan isimli bir şirket kurmaktı. Yaklaşık 6 yıl ön hazırlık yaptıktan sonra 9 aydır şirketimiz resmi olarak faaliyete devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yerli CEO’lar için yerli üretim gerek

Yan sanayinin Türkiye’yi belli bir yere kadar götürdüğünü fark ettiğini söyleyen Ateş, “Bir ürün üreteceksem her parçasını ben yapmalıyım ve ihraç etmeliyim düşüncesiyle yola çıktım” dedi. Ateş, “Kendi ürünlerimizi üretip bunları ihraç edersek, hem biz hem de ülkemiz kazanır. Bizi yurt dışına tanıtacak en iyi nokta, yerli ürünleri üretip ihraç yapmak. Yerli üretimlerden haberdar olmadığımız için sadece yabancı ülkelerin yaptıklarını görüyoruz. Aslında biz de yapıyoruz ama birbirimizi desteklemiyoruz. Bana göre bizim yerli CEO’lar çıkarmamızın tek yolu yerli ürünler üretmekten geçiyor” diye konuştu.

Sosyal avantaj kazandırıyor

Aile şirketinde çalışma hayatına adım attığını belirten Yenilik Makina Yöneticisi Yavuz Fettahoğlu da, ailesinin tüccar olması dolayısıyla şanslı olduğunu söyledi. Oto sanayide küçük bir dükkânları olduğunu, bu dükkânda makine ve yedek parça üretmeye çalıştıklarını anlatan Fettahoğlu, “Lise çağlarımdan itibaren orada çıraklık yapıyordum. Üniversitede gördüğünüz derslerin size bir katkısı yokmuş gibi görünebilir. Ama size müthiş bir sosyal avantaj kazandırıyor. Ben üniversiteyi bitirip aile işlerini devraldığımda olay bambaşka bir noktaya gitti. Çünkü burada edindiğiniz tecrübeler, sorunlara ürettiğiniz çözümler iş hayatına da yansıyor” şeklinde konuştu.

İş hayatına yeni başlayacak öğrencilere de bazı tavsiyelerde bulunan Fettahoğlu, “En büyük sorunumuz enerji. Aranızda iş hayatına nereden başlayacağına karar veremeyen arkadaşlarımız vardır. Enerji gerçekten çok önemli ve ciddi açığın olduğu bir alan. Özellikle Türkiye gibi enerjiye muhtaç olan bir ülkede yapacağınız her işin ticari bir potansiyeli var. Dolayısıyla bu alana eğilmenizi öneririm” dedi.

27/10/2017 – EC


1.169 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.