Gelecek Geldi: Endüstri 4.0

Gelecek Geldi: Endüstri 4.0
07.10.2016
1.071
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya Teknokent / ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile “Türkiye Perspektifinden Endüstri 4.0 Uygulamaları” etkinliği düzenlenecek.

SATSO’da 11 Ekim’de yapılacak etkinlikte, dijital teknolojilerin desteklediği dördüncü sanayi devrimi ile akıllı robotlar, büyük veri, nesnelerin interneti, 3-D baskı, bulut-bilişim gibi teknolojilerin bu devrimde oynadıkları roller ele alınacak. Etkinliğe SIEMENS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy ve ARÇELİK Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa Esenlik konuşmacı olarak katılacak.

Etkinlikle ilgili bilgi veren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu süreçte en önemli görevin üniversitelere düştüğünü ifade ederek, Türkiye’nin ilk üç endüstri devriminde yeterince yer alamadığını, bu devrimlerin büyük ölçüde ıskalandığını, Endüstri 4.0’ın bu açıdan daha kritik olduğunu söyledi. Endüstri 4.0’ın yeni yeni konuşulduğu bu evrede konuyla ilgili toplumda ve iş dünyasında farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken Rektör Elmas, etkinliği bu amaçla SATSO ve Sakarya Teknokent / ADAPTTO işbirliği ile düzenlediklerini aktardı. Etkinliğe yoğun bir ilginin olduğunu belirten Prof. Dr. Elmas, iş dünyası temsilcilerini, öğrencileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini ile konuya ilgi duyan herkesi etkinliğe davet etti.

06-10-2016 / ST
1.071 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.