Geleceğin Şeflerine Altın Öğütler

Geleceğin Şeflerine Altın Öğütler
26.10.2017
815
A+
A-

SAÜ Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulunun ev sahipliği yaptığı ‘’Bir Aşçının Dünlüğü” adlı söyleşi 10 Ekim Salı günü Sapanca Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Türkiye’nin önde gelen restaurant zincirlerinin mutfak koordinatörü olan şef Murat Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Turizm Fakültesi ve turizm meslek lisesi öğrencileri katıldı. Söyleşide geleceğin aşçıları olan öğrencilere önemli öğütler verildi.

Aşçılık hakkında bilgiler verilen söyleşide ‘ilk uygulama, doğru staj yeri bulma yöntemleri ve ilk staj deneyimi, okulun mesleğe etkisi, bıçak kullanma, cost ve maliyet, füzyon mutfak, okuldan mezun olduktan sonrası, okul arkadaşlığı, moleküler gastronomi, mutfakta bulunan bölümler ve önemleri, ilk şeflik deneyimi, dil lezzeti (damak tadı), her şey dahil sistem ve şehir otelciliği’ gibi konular anlatıldı. Şef Murat Aslan söyleşide öğrencilerin meslek ile ilgili sorularına da yanıt verdi.

Söyleşi sonunda Kırkpınar Turizm Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Program Başkanı Öğr. Gör. Taner Öztürk’ün bir kapanış konuşması yaptı. Öztürk konuşmasında bu söyleşinin öğrencilerin üzerinde, eğitim, öğrenim, staj ve bundan sonra devam edecekleri iş yaşantılarında doğru ve emin  adımlar ile gidecekleri çok olumlu ve bir o kadar da önemli  izler bırakacağını kaydetti.

27/10/2017 – HAY


815 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.