Geleceğin Özel Eğitimcileri SAÜ’de Buluştu

Geleceğin Özel Eğitimcileri SAÜ’de Buluştu
02.05.2017
793
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “7. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi”, 28-29 Nisan tarihlerinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

SAÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ev sahipliğinde yapılan kongreye 51 farklı üniversiteden 650’nin üzerinde öğrenci katıldı. Alanında uzman akademisyenlerce verilen 12 konferans ile sözlü ve poster olmak üzere 47 öğrenci bildirisinin sunulduğu kongrenin teması “Özel Eğitim Yeni Rotası” olarak belirlendi.

Kongrenin açılış konuşmalarını Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi ve Kongre Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, konuşmasında özel eğitim alanının diğer alanlardan farkına dikkat çekerek, “Dolayısıyla bu alanda eğitim gören öğrencilerin gösterdikleri çaba önemli ve değerlidir. Sakarya Üniversitesi olarak her zaman destekçiniz olduğunu söylemek isterim” dedi.

Kongre kültürü oluşturmak istiyoruz

Yrd. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç de kongreyi düzenlerken üç temel düşünce üzerine durduklarını belirterek, Özel Eğitim bölümü olarak öğrencilerin bilimsel açıdan gelişimini sağlamayı, öğrencilerde kongre kültürünü oluşturmayı, bunu benimsetmeyi ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin bir araya gelerek tanışmalarını ve paylaşımda bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral kongrenin tam bir amatör ruh ile hazırlandığını ve özenilen bir program olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Meral, “Umarım herkes adına güzel ve verimli geçen bir konferans olur. Ortada çok büyük bir emek var. Beni heyecanlandıran bir konferans oldu. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel Eğitim paneli

Açılış konuşmalarının ardından Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi katılımcılara sunuldu. Kongre dinletinin ardından Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Göktaş, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Atilla Cavkaytar ve Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral’in konuşmacı olarak katıldığı “Özel Eğitim” konusu üzerine düzenlenen panel ile devam etti.

Bilimsel değeri yanında büyük bir coşkuyla geçen kongrede, öğrenciler hem alan uzmanlarını dinleme hem de birbirleriyle uyumlu çalışma fırsatını yakaladılar. Katılımcılar ise kongreye ilişkin, büyük bir özveri ve amatör ruhla kongreye hazırlanan SAÜ Özel Eğitim Bölümünün bu konuda çıtayı yükselttiği şeklinde temel değerlendirmede bulundu.

29-04-2017 / Cansu Evcim
793 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.