Fırın Heykeller Konulu Söyleşi Düzenlendi

30.11.2018

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü tarafından “Fırın Heykeller” konulu söyleşi düzenlendi.

STMF Gizemfrit Amfisi’nde yapılan söyleşiye Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ali Temel Köseler konuşmacı olarak katıldı.

“9. Uluslararası Gizemfrit Seramik Yarışması” kapsamında düzenlenen söyleşide, dış mekânlarda gerçekleştirilen, olduğu yerde pişirilen ve aslında kendinin fırını olan seramik heykeller konusunda bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Köseler, fırın heykel kavramının yalnızca seramik heykel yapmayı değil, pişirim aşamasının izleyicilerle paylaşıldığı bir eylemi de kapsadığını belirtti.

30-11-2018 / ST